2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Magyarországon lép fel az Il Divo
Kapcsolódó Kiadványok
Il Divo: Ancora
Kapcsolatok
Il Divo

Az Il Divo énekli a Foci VB hivatalos dalát

A 2006-ban Németországban megrendezendő FIFA futball-világbajnokság hivatalos dalát az Il Divo adja elő.

A négytagú énekegyüttes az egész világon óriási sikert ért el bemutatkozó, majd "Ancora" című második lemezével. Így őket érte a megtiszteltetés, hogy - a sorban Ricky Martin és Anastacia után - elénekelhetik a VB és így a "Voices" című hivatalos album főcímdalát.

Négyévenként a világ vezető futballtestülete, a FIFA odaítéli a jogot egy lemezkiadónak a hivatalos zenei program elkészítésére a világ egyedülálló rendezvényéhez, a FIFA világbajnoksághoz. A 2006-os világkupára a hivatalos zene megjelentetésével a Syco/SONY BMG kiadót bízták meg, mely a többmilliós eladásokkal büszkélkedő Il Divo énekegyüttest kérte fel az idei hivatalos dal eléneklésére.

Az Il Divo egyike napjaink azon ritka angol művészeinek (a The Beatles, a Led Zeppelin és Elton John mellett), akik #1 pozícióban debütáltak az amerikai Billboard magazin 200 legjobb albumának listáján, és 2005 januárja óta több mint 10 millió albumuk talált gazdára világszerte; ezzel a múlt évben a legtöbbet eladott művészek lettek a világon.

A 2006-os németországi FIFA világkupa hivatalos dala egy gyönyörű, érzelmes ballada "Time of Our Lives" címmel, melyet külön erre az alkalomra írt a híres svéd dalszerző, Jorgen Elofsson. Ezt a dalt fogja előadni az Il Divo a világkupa müncheni megnyitó ünnepségén 2006. június 9-én, melyet várhatóan több mint egymilliárd tévénéző kísér majd figyelemmel.

A 2006-os FIFA világbajnokság hivatalos zenei programja egy hivatalos albumot is magában foglal, amely május 12-én jelenik meg, és - novemberig exkluzívan - a kupa hivatalos dala is helyet kapott rajta. A FIFA világbajnokság szerepét és fontosságát hangsúlyozva a Syco úgy döntött, hogy egy héttel a hivatalos dal megjelenése után, május 12-én "Voices" címmel kiad egy válogatást, mely olyan sztárművészek slágereit tartalmazza, mint az Il Divo, Mariah Carey, Celine Dion, Rod Stewart, Eros Ramazzotti, Julio Iglesias, Whitney Houston, Anastacia, Shakira és még sokan mások…

A "Voices" című album és a 2006-os FIFA világkupa közötti kapcsolatban azonban nem csupán az Il Divo által énekelt hivatalos dalt hangsúlyozzák, hanem a FIFA világkupa második himnuszát is, melyet Németország legnagyobb művésze, Herbert Groenemeyer írt, és német, francia és angol nyelven is rögzítettek. A "Voices" sztárelőadói között olyan művészek is szerepelnek, akiket szoros szálak fűznek a futballhoz: Eros Ramazzotti, Shakira, Youssou N’dour, Julio Iglesias és Mick Hucknall. Mind az Il Divo-féle hivatalos szerzemény, mind pedig Herbert Groenemeyer himnusza 2006 novemberéig exkluzív dalként fog szerepelni a "Voices" című albumon.

-SonyBMG-

[2006.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még