2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Som Lajos családja hivatalos közleményt adott ki
Kapcsolatok
Som Lajos
Slamovits István

Vallott a magyar zenész: "mindössze egy kislábujj-operációm volt"

Újra aktívan zenél Som Lajos, a Tűzkerék, a Neoton, a Taurus, a Piramis és a Senator egykori basszusgitárosa: a 63 éves zenész csütörtökön mutatta be új együttesét, a Stormot, amelyben a magyar rocktörténet két másik fontos szereplője, a gitáros Slamovits István (ex-Edda) és a dobos Szakács László (ex-HBB) is játszik. 

Som Lajos a Senator 1987-es feloszlása óta nagyon ritkán hallatott magáról mint zenész. Bár 1992-ben és 2006-ban fellépett a Piramis visszatérő koncertjein, 2006-ban már csak epizódszerepet kapott, a sajtóban rossz egészségi állapotáról, alkoholizmusáról lehetett olvasni.

Csütörtökön viszont egy budapesti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Storm néven elindul új zenekara, amelyben rajta, Slamovits-on és Szakácson kívül Csákvári László, a Room Service elnevezésű Bryan Adams tribute zenekar tagja énekel és gitározik, Laki Zoltán (ex-Gesarol, Vastaghúros Swetter) pedig billentyűs hangszereken játszik.

"A Stormot türelemmel fogjuk felépíteni, lépésről lépésre haladunk előre, valószínűleg előbb készítünk lemezt, és csak utána mutatjuk meg magunkat élőben" - hangsúlyozta Som Lajos.

Az MTI kérdésére kitért arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben semmiféle szervi baja, fizikális gondja nem volt az elmúlt években, mindössze egy kislábujj-operációja volt.

"Rajtam nem fog múlni. Itt nem kell korbácsos ember, mindenki tudja, mit akar. A Storm egy igazságtevő zenekar lesz, megmutatjuk, hogy mit érünk" - szögezte le Som Lajos.

Az 58 éves Slamovits István (Slamó) az MTI-nek elmondta, hogy Som Lajos már tíz-tizenöt éve tervezte egy új zenekar létrehozását. "Jó lelkiismerettel állok a közös zenéléshez, igyekszem mindent elkövetni az együttes sikere érdekében. Én is írok zenéket, persze a dalok többségét Lajos hozza, ugyanúgy, mint régen a Piramisban. Lemezt is akarunk, meg koncertezni is, de mindent a maga idejében, az utat végig kell járni" - fogalmazott Slamó.

Mint felidézte, eddig soha nem játszottak egy zenekarban, ugyanakkor a hetvenes évek végén az Edda, amelyben akkor zenélt, rengeteget köszönhetett Somnak, aki lehetőséget biztosított számukra, hogy az akkori legnépszerűbb rockbanda, a Piramis előtt fellépjenek. Hozzátette: az Edda 1980-ban Som közbenjárására készíthette el első kislemezét és stúdióalbumát.

"Hálás vagyok a sorsnak, hogy végre együtt játszhatunk és megvalósíthatjuk, amiről már olyan régóta beszéltünk. A jövő héten kezdünk próbálni, szerintem év vége felé kiderül, mikor lépünk színpadra" - szögezte le Slamovits, aki az Edda és a No együttes után az elmúlt másfél évtizedben kétszer is hosszabb időt töltött Izraelben, ahol fizikai munkából élt.

A Stormban Szakács László, az Ikarus, a Gesarol, a Hobo Blues Band egykori tagja lesz a dobos, az Ausztráliában élő zenész most emiatt tért haza.
"Egy évvel ezelőtt éppen itthon voltam, és találkoztam Lajossal, akivel rögtön a közös zenélésről beszélgettünk. Idén februárra alakult úgy, hogy Slamó is csatlakozik. Megbeszéltük, hogy nem fogunk hivatkozni a régi sérelmekre, bár mindhárman átestünk ilyenen az elmúlt évtizedekben, Lajos a Piramissal, Slamó az Eddával, én a Hobo Blues Banddel. Régi számokat nem játszunk, tehát sem Taurust, sem Piramist, sem Eddát, sem HBB-t, csak új szerzeményeket" - fejtette ki.

Szakács László azt mondta,bár három évtizede külföldön él, mindig tudta, hogy egyszer eljön az idő, amikor nagyszínpadra léphet, ezért végig folyamatosan gyakorolt, zenélt és készült a visszatérésre. Hozzáfűzte: kis klubokban nem fognak játszani, inkább kivárják a pillanatot. "Célunk az, hogy a napjainkra teljesen leamortizálódott, közönségét elveszített magyar rockzene állóvizét felrázzuk" - hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón az érdeklődők között ott volt Závodi János, a Piramis (jelenleg Piramis Plusz) gitárosa is. "Borzasztóan örülök, hogy Lajos megint belevágott a zenélésbe. Végre jól néz ki, sok sikert kívánok neki. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben újra együtt játsszunk" - mondta az MTI-nek Som egykori társa a Piramisban.

[2011.08.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még