2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolatok
Michelle Branch

Michelle Branch – kiút a válságból

Énekhangja és hangszertudása is kiváló – gitáron, tangóharmonikán, csellón, zongorán és dobon játszik

Az évezred elején az amerikai zenészszakma úton-útfélen egy fiatal lánnyal büszkélkedett – Sheryl Crow és Alanis Morissette követőjének kiáltotta ki. A ’83-ban született Michelle Branch-ről van szó. A csodalány karrierje azonban mára komoly válságba jutott. Talán épp most van a mélyponton, végre megoldódni látszanak problémái.

A hullámvölgy érthetetlen és megmagyarázhatatlan. Főleg annak tükrében, hogy Michelle csillaga továbbra is ragyog, nem népszerűségi mutatója csökkent. Állítása szerint kiadója miatt jutott idáig, ami viszont azért furcsa, mivel Madonna saját, Maverick Records nevű cégével áll szerződésben, és ezt az USA egyik legkorrektebb kis lemezcégének tartják.

Első albuma 2000-ben szerzői kiadásban látott napvilágot Broken Bracelet címmel, és miután szerepelt a Hanson nevű, három fiútestvérből álló együttes amerikai turnéján, már sikerre volt ítélve, számos lemezcég próbálta magához édesgetni. Az akkor tizenhét éves lány a popkirálynő kiadóját választotta. 2001 augusztusában került a boltokba a The Spirit Room című albuma, amely ugyan a Billboard magazin eladási listáján csak a 28. helyet tudta megszerezni, de ma már egymillió felett jár a példányszáma. A dalszerzésből is kivette részét, igaz, komoly segítséget kapott hozzá a korábban főként Melissa Etheridge-dzsel és Stevie Nicksszel dolgozó producer, John Shanks személyében. A világsikert, s vele együtt a Grammy-díjat a Carlos Santanával rögzített, a gitárvirtuóz 2002-es, Shaman című lemezén hallható The Game Of Love című sláger hozta meg számára. 2003 júniusában jelent meg harmadik korongja Hotel Paper címmel, a dalokat szállodai szobákban írta a turnéja alatt. Az amerikai lista második helyén debütált vele, ma már ez is egymilliós példányszám felett jár.

Santana tavalyi, All That I Am című albumán is közreműködik, az I’m Feeling You című felvételben énekel. Közben, 2004 nyarán férjhez ment a nála közel húsz évvel idősebb Teddy Landauhoz, és édesanya lett – szerinte ez váltotta ki a kiadó haragját, így az elmúlt hónapokban karrierje korántsem úgy alakult, ahogy tervezte. Korábbi vokalistája, Jessica Harp közreműködésével country- és folkzenei lemezt készített, ám a Maverick Records nem jelentette meg, arra hivatkozva, hogy az állapotos, majd kismamaszerepben tündöklő énekesnőtől elfordulnának rajongói – nehezményezte a duó névválasztását is, The Wreckers néven ugyanis létezik egy kanadai csapat. Mindezek ellenére Michelle-t a cég turnéra küldte. „Egyfolytában a koncertkörút végét vártam. Nem értem a Maverick gondolkodását, gyorsan, minél több pénzt akar rajtam keresni, az albumomat mégis visszatartja” – nyilatkozta közvetlenül turnéja után. Valószínűleg tényleg a baba játszhatott ebben döntő szerepet, mivel a Stand Still, Look Pretty című korong a tervek szerint májusban megjelenik. Beharangozó dalát, a Leave The Pieces címűt a napokban tűzik műsorra az amerikai rádiók, és a név körüli huzavona is megoldódott, a duó mégiscsak The Wreckers néven szerepel. Az albumhoz koncertturné párosul, amelyen részt vesz az énekesnő basszusgitáros férje is. „Busszal megyünk mindenhová, amióta Owen Isabel megszületett, nem repülünk” – mondta az anyuka.

Már most szinte biztos, kilábal a hullámvölgyből, mivel a country- és folkzene népszerűsége a tengerentúlon évtizedek óta töretlen, olyannyira, hogy ezen stílusok képviselői egyszerűen nem tudnak megbukni.

Puha József (Új Szó)

[2006.03.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még