2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Desperado

Ütős rockzenét komponált a Desperado

Betti, Zsolti, Zoy ütős kis dal hozott össze, ami minden bizonnyal nem csak a zene, hanem a sportbarátok kedvence is lesz. Ugyanis a Desperado „Legyőzheted őt!” című dala a 2005. április 17-23. között sorra kerülő jégkorong világbajnokság nyitódalaként többször felcsendül. A versenysorozatban a magyar válogatott is jégre lép a Főnix csarnokban.

A popcsapat már otthonosan mozog a sportindulók világában: 2001-ben a szintén Debrecenben megrendezett ifjúsági atlétikai világbajnokság nyitódalát is ők álmodták meg kottapapírra. Így nem meglepő, hogy a Desperado együttest kérték fel a szervezők, hogy komponáljanak az eseményre egy „ütős” kis zenét.

A szöveget Zoy írta. – Sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék, hiszen a jégkorong egy nagyon látványos, kemény férfias játék. Ezt vissza akartam adni a dalon keresztül is, így egy magyar válogatott jégkorong játékos bőrébe „bújtam”, hogy az ő szemével láttassam a sportágra jellemző lüktető eseményeket – lelkesedett Zoy a szövegről, aki szerint a dal illeszkedik a „jeges sport” hangulatához és minden izgalmához. Elmondása szerint próbált szakítani a Desperadós hagyományokkal, vagyis a könnyű, popos zenei stílus helyett most egy kicsit rockosabb, keményebb hangvételt követett a dalszerzésben és írásban. Persze Zoynak azért nem volt olyan nehéz alkalmazkodni zeneileg a sportághoz, hiszen nagyon szereti a jéghokit. – A legutóbb „A” csoportos világbajnokságot néztem. Amikor felkértek minket a dalszerzésre, megörültem, mert jó volt írni szöveget ennek a látványos sportnak a tiszteletére – nyilatkozta a Tippnek.

A csapat másik tagja, Zsolti sem áll hadilábon a jéghokival. Sokáig korcsolyázott és a téli sportok nagy szerelmese. A két jégkedvelő fiú mellett Betti, az énekesnő egy kicsit „kilóg” a sorból, hiszen ő nem rajong túlságosan ezért a játékért. – Én kézilabdapárti vagyok, így a jégkorong távol áll egy kicsit tőlem. Nem sportpálya, hanem jég a terep, és nem labda, hanem korong a játék kelléke. A szabályokkal sem vagyok tisztában – mesélte az énekesnő, de egyértelműen kijelentette, hogy a világbajnoksági meccsekre elmegy, mert szeretné megismerni a jéghokit.

Még ha a jégkorongozás nem is annyira, de az új dal, az eléneklése és a Főnix csarnokbeli fellépés nagy izgalommal tölti el Bettit. – Amikor legelőször jártam a csarnokban, egyből az jutott eszembe: Úristen, milyen jó lenne egyszer itt fellépni – mondta. A lelkesedéséhez a fiúk is csatlakoztak, nekik is nagy álmuk volt, hogy egyszer majd a hatalmas épületben játszanak. – Imádom a Főnixet és örülök, hogy végre alkalmunk lesz ott zenélni – jegyezte meg Zsolti.

Az álmuk most teljesül, hiszen a bajnokságot a „Legyőzheted őt!” című daluk nyitja meg április 17-én a Főnix csarnokban. A csapat szeretné, ha számuk hangulata, ritmusa nemcsak a közönséget, hanem a magyar válogatott jégkorong játékosokat is feltüzelje majd a nagy mérkőzésekre.

Bizso

[2005.04.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még