2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Zeneakadémia (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)
Seres Dóra

Amerikai koncertturnéra indul a fuvolaművész, Seres Dóra

Ismerjük meg a Zeneakadémia tehetséges zenészét.

Az egy hónapos hangversenysorozat állomásai közt a New York-i Carnegie Hall és a washingtoni Kennedy Center is szerepel.

Seres Dóra, a Zeneakadémia 26 éves fuvolaművésze 2006. márciusában egy hónapos koncertsorozatot ad az Amerikai Egyesült Államokban. Dóra a számos nemzetközi és hazai díj mellett 2005 januárjában megnyerte a Young Concert Artists próbajátékát, s az ezzel járó három éves szerződést. Debütáló koncertjei a New York-i Carnegie Hallban és a washingtoni Kennedy Centerben lesznek márciusban. A koncertturné további állomásai a többi között a floridai Jacksonsville, a virginiai Staunton, valamint New York-i Metropolitan Múzeum és a Magyar Konzulátus.

1991-ben, 11 évesen kezdett el fuvolázni, és már öt év múlva előkelő helyezést ért el egy Olaszországban megrendezett nemzetközi fuvolaversenyen. 1998-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt. Még az egyetem befejezése előtt elnyerte a nemzetközi Prágai Tavasz Fuvolaverseny első díját, Londonban fellépett Károly herceg előtt a Kensington palotában, Japánban pedig második lett a Kobei Nemzetközi Fuvolaversenyen.

Az ifjú fuvolaművésznő az egyetem befejezése után tovább folytatta zenei karrierje építését, és első helyezést ért el – Mali Emese zongoraművésszel közösen – a Franz Schubert Nemzetközi Kamaraverseny fuvola-zongora duó kategóriájában. A versenydíjaknak köszönhetően Dóra meghívást kapott több világszerte elismert fuvolaművész mesterkurzusára.
A művésznő tehetségét Magyarországon is elismerik: a Gramofon című komolyzenei lap 2005-ben neki ítélte oda az „Év Magyar Klasszikus Zeneművésze” díját. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusz hallgatója, idén ősszel szerzi meg doktori címét. Több mint három éve a Magyar Rádió Zenekarának első fuvolistája.

Dóra életében a tavalyi év még a korábbiaknál is több sikert hozott. Ebben az évben nyerte meg a Dán Rádió Kamarazenekarának első fuvolára kiírt próbajátékát, így 2006 áprilisától Dániába szólítja a szerződése, ahol egy év próbaidőt követően a Zenekar tagjává válik. A fuvolaművész ezt követően több évet szeretne a skandináv országban tölteni, ahol a zenekari munka mellett szólófellépésekre is lehetőség nyílik. Ugyancsak 2005-ben vett részt a világhírű Nemzetközi Marlboro Fesztivál rendezvényein.

Megnyerte egy New York-i zenei ügynökség, a Young Concert Artists rangos nemzetközi versenyét is, ahol minden évben fiatal hangszeres szólisták mérik össze tudásukat. Az ügynökség legfontosabb feladatának a fiatal, tehetséges művészek felkarolását, a nemzetközi koncertéletbe való bevezetésüket tekinti. Seres Dóra egy három éves szerződést írhatott alá a társasággal. Debütáló koncertjei 2006 márciusában lesznek a New York-i Carnegie Hallban és a washingtoni Kennedy Centerben.

A művésznő ebből az alkalomból egy hónapos koncertturnéra indul az Egyesült Államokba, ahol a két világhírű koncerttermen kívül még számos helyszínen, így többek között a floridai Jacksonsville-ben, a virginiai Staunton-ban, valamint New York-ban a Metropolitan Múzeumban és a Magyar Konzulátuson is fellép.

[2006.03.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még