2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Toy Division
Pély Barna Trio
Club Trendy (exBlondy)
United
Kapcsolódó események
Pély Barna and The Groovemasters koncert
[2006. március 22. 20:00 - 00:00]

Pély Barna: "Megtaláltam a hiányzó figurát!"  

Pély Barnabás és a Megasztárból megismert Katona Gergő közös csapatban zenélnek.  A koncerteket egy olyan club keretében rendezik, amely az értékes zenét kedvelők törzshelye lehet, igényes közönségnek színvonalas helyszínen, kora estétől éjfélig.

- Hogy jött a Pély Barna & The Groovemasters ötlete?
Pély Barna - Már évek óta készülök a létrehozására, de most állt össze az a gárda, akikkel működik. Kis létszámú, de mégis változatos megszólalású csapatot akartam. Ehhez olyan emberre van szükség, aki színessé tudja tenni a zenekar megszólalását. Amikor a Megasztár elődöntőjében Katona Gergő bemutatkozó filmjét és előadását néztem, kiderült, hogy énekel, játszik trombitán, szárnykürtön, harsonán, pikoló trombitán, billentyűs és ütőhangszereken, és ráadásul ezeket digitális effektekkel vadítja meg. Rájöttem, megtaláltam a hiányzó figurát! 

- A Megasztárban találkoztatok először?
Katona Gergő - Nem. A dolog érdekessége, hogy vagy 10 éve a Road Kill Caffe-ba beugrottam néhányszor, sőt a Jazz tanszakon együtt diplomáztunk, de később külön utakon jártunk, amik csak most találkoztak újra össze.

- Most egy soul-os, funky-s számot játszottatok, amit angol nyelven énekeltél. Miért nem magyarul?
Pély Barna: - Az angol nyelvnek teljesen más a ritmusa, dallama, prozódiája, mint a magyarnak, így egészen más énekelni is. A United-ban magyar a szöveg, itt angol. Ezek a dalok így születtek meg, és így is szeretném énekelni őket. Ezzel a zenekarral szándékunkban áll átlépni az országhatárokat, és azzal azt hiszem nem mondok újat, hogy a nemzetközi színpadokon leginkább angolul tudunk labdába rúgni.

- Mikor lesz a bemutatkozó koncert?
Katona Gergő: - Március 22.-én, szerdán este 8 órától itt a Club Trendy-ben.

- Mi a véleményed, a Megasztár 3 szereplőiről? Jobbak, mint az eddigiek? 
Pély Barna: - Most sokkal több olyan jelentkezett, akik, tulajdonképpen profik, mert már rég óta színpadon vannak. Szakmailag sokkal képzettebbek, de kevesebb az a tűz, ami a még kiforratlan, de lelkes tehetségekben izzik.

- Mik az esélyeik a verseny után az érvényesülésre? Nincs már túl sok „Megasztár”?
Pély Barna: - A piac tulajdonképpen már nagyon telített, de egy első lemezt aránylag könnyen össze tudnak hozni. A kérdés az, lesz-e második, harmadik? Hol lesznek tíz év múlva? Aki az élvonalban akar maradni, annak nagyon fel kel kötnie a fehérneműt. Például a Gergő jól csinálja, mert nem várja a sült galambot, talán mert vegetáriánus, hanem több izgalmas produkcióban is pörög, ott van a szakmában. Most kitalálta ezt a szerdánkénti „divatba jövő henyélő összejövetel” klubját, amibe be is társultam az új formációnkkal, havonta egyszer.

- Ha már a klubnál tartunk, az angol - Trendy Lounge Session - megfogalmazás mögé biggyesztett magyar - henyélő összejövetelek helyszíne - „ferdítéssel” mi a célod?
Katona Gergő: - Nem teljesen az én ferdítésem, mert, ha fellapozzuk az Országh László féle nagyszótárt, külön-külön a szavaknak ezt a fordítását adja, ami így összeolvasva nekem nagyon tetszik. Ezzel utalok arra is, hogy itt a meghívottakkal, mint házigazda egy kicsit beszélgetni is fogok, ahol szeretném a felmerülő témát érdekes megvilágításba helyezni.  A klubban heti váltásban négy csapat lép fel a tOyDiViSiOn,  Pély Barna & The Groovemasters, A Három Amígó és Jam Session zenekarok.  A célunk egy olyan club megvalósítása, amely a színvonalas zenét kedvelők törzshelye lehet, igényes közönségnek igényes helyszínen, kora estétől éjfélig.

szilviac

[2006.03.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még