2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Rihanna a Sportarénában
Kapcsolatok
Rihanna
Kapcsolódó események
Rihanna koncert
[2011. december 8.
csütörtök 20:00]

Rihanna mindenkit elkápráztatott Budapesten

A LOUD TOUR 2011 budapesti koncertje tényleg hangos volt, de ugyebár ha LOUD, legyen kövér! 

Már a megérkezéskor láttam, hogy nem lesz egyszerű a helyszínt megközelíteni, hiszen teltházas volt a buli. Ilyenkor pedig gyakorlatilag lehetetlen dolog parkolóhelyet találni a Papp László Budapest Sport Aréna környékén. Mindenfelől szivárogtak a tini lányok, Rihanna feliratú öltözékekben. A koncert valamivel este tíz előtt kezdődött, úgyhogy végül nem maradtunk le semmiről.

A LÁTVÁNYVILÁG: a koncepció a következő volt: több síkon, több felületen egyszerre történő kivetítésekkel kombináltak, tényleg rendkívüli látványvilágot teremtve. Fő elemei a színpad hátsó felülete és négy darab mozgatható, kör alakú drapéria. De mozgott minden, a dobos dobogója is gurult fel-alá, a szintiseké ugyanígy, szóval egy pillanatra sem hagyták, hogy lankadjon a figyelmünk. És akkor még nem is beszéltem Rihanna megjelenéséről!

Ajánlunk egy jó koncertet!

Az énekesnő egy hi-tech gömbből bújt elő, megdöbbentő külsővel! Először is: SZŐKE VOLT! Még meg sem szokhattuk a lángoló vörös haját, és máris kiszőkítették. Na jah, a stylist stábnak valamit produkálnia kellett, ha már ott vannak… Szóval nekem nem lett dögösebb Rhianna szőkén. Inkább volt furcsa, mint előnyös. A fentebb említett fénylő gömbből a következő szerkóban lépett színpadra: királykék szatén pongyola, amitől viszonylag hamar meg is szabadult, alatta pedig egy olyan ruhaalkalmatosság volt, amit ma fellépő ruhának nevezünk, de másfél évtizede az még bikini volt.

Mindezt rikító színekben kell elképzelni. Lady Gagán elfogadtam volna a cuccot, mert ő kétszer nem néz ki ugyanúgy. Madonnán szintén, mert ő szeret polgárpukkasztó módon öltözködni. Beyoncén is jól állt volna, mert neki hosszú combja volt. És értem én, hogy Rihannára miért adtak ilyen lenge öltözetet, és férfi vagyok, látom én, hogy kerek a popsija, és 23 éves…de nekem mégis furcsa maradt az összkép. A táncosok nagyon rendben voltak, és némi díszletet is varázsoltak a színpadra, az aktuális zenéhez illeszkedve.

A látványról még annyit: voltak olyan VIP helyek, amik a színpad két szélén lettek kialakítva, mélységében a színpad közepén, tehát pár tucat ember oldalról és közvetlen közelről láthatta a show-t! Rhianna oda is pucsított párszor, villogtak a vakuk rendesen. Az énekesnő igazi szexszínbólum, és ezzel zárójelbe is teszem a fent ecsetelteket. De elég egyértelműen tudomásunkra hozta, hogy nem egy gátlásos csaj. Kihívó öltözék, kihívó mozdulatok. Egyik elvetemült pillanatában felhívott egy VIP jegyes kislányt a színpadra, és vonaglott neki, sőt, a melleire rakta a lány kezét. (Csókolom, elmúlt már 18 az a lány? Khm…)

További képekért kattints!

HANGRÓL: Profi session zenész csapat állt mögötte, két szintissel, vokalista lányokkal, egy basszusgitárossal, egy igazi, hamisítatlan rocker arc gitárossal és egy olyan dobossal akit hallgatni és nézni is jó volt. Volt nyilván egy sor stúdióban előre felvett hang is az élő zenéhez keverve, de ezt csak ízléssel alkalmazták, amennyit a műfaj feltétlenül megkövetelt. Mivel teltház volt, a tizenkétezer ember egyfajta vattaként funkcionált, és felfogta a visszhangokat. Következésképp jó volt az akusztika, a hangosítás pedig természetesen profi volt. A mély basszushangoknál lengett a gatyaszár, ahogy kell, a közönség pedig élvezte minden percét a bulinak.

Kicsit olyan volt a szitu, mintha a közönség csak az Umbrella és a California King Bed dalok miatt jött volna el, legalábbis körülöttem e két számnak volt a legfülsüketítőbb fogadtatása. De bátran állíthatom, hogy az egész Papp László Budapest Sport Aréna tombolt, szóval az összhatás nagyon durva volt. A What’s my name? és az Unfaithful, valamint a Hard alatt éreztem a leginkább, hogy jó ott lenni. A közönség tombolt, ugrált és sikított, és okostelefonok százai rögzítették az élményt (amit én személy szerint nem is értek, hiszen épp az átélés élményétől fosztják meg ezzel önmagukat az emberek, de lehet, hogy ezt csak én gondolom így.) És bizony a koncert alatt több olyan jelenetet is láttam sajnos, hogy a fiatal lányok már nem bírták tovább, összeestek, és végül ki kellett emelniük a biztonságiaknak őket a tömegből. Tini lányok, tudom, hogy fontos a fogyókúra, de egy tömegrendezvény előtt tessék enni!!!

Most, hogy az elmúlt években a Live Nation jóvoltából láthattuk Beyoncét, Britney Spearst, Madonnát és Rhiannát, elmondhatjuk, hogy az amerikai pop kultúra díváinak legsikeresebbjeit láthattuk, ami idáig még sohasem fordult elő! Tudom, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy ott legyenek mindegyiken, de egyszer egy ilyen showra el kell menni mindenkinek, mert annyira profi, hogy még akkor is leveszi az embert a lábáról, ha épp az adott előadó nem a szíve csücske. Az utolsó mozzanatig profin megtervezett, igazi huszonegyedik századi show volt a Rhianna buli.

A Barbadosról származó 23 éves sztárnak pedig minden elismerésem, a LOUD TOUR 2011-hez nagyon komoly állóképesség és energia kell! Riri bebizonyította, hogy nem véletlenül ő az egyik legsikeresebb popsztár ma a világon!

S.A.

[2011.12.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még