2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Szalóki Ági
Dresch Quartet
Binder Károly – Borbély Mihály Duó
Grencsó Open Collective (Grencsó Kollektíva)
A38 Hajó
Kapcsolódó események
Binder Károly jubileumi koncert
[2006. április 7.
péntek 19:00]
Grencsó István jubileumi koncert
[2006. április 8.
szombat 19:00]
Szalóki Ági jubileumi koncert
[2006. április 5.
szerda 19:00]

Katona - Hajószínház

Áprilisban és júniusban Budapest két kulcsfontosságú kulturális intézményének összjátékára kerül sor. A nem mindennapi, meglepetésszerű helyszíncserék valószínűleg izgalmas produkciókat szülnek. Dzsessz- és világzenei koncertek, színházi előadások: ezt kínálja egymásnál az A38 Hajó és a Katona József Színház

Színházak között a vendégjáték bevett dolog, az együttműködés, a közös értékek kifejezésének megszokott módja. Annál ritkább, ha egy színház és egy zenei intézmény vendégeskedik egymásnál. A Katona József Színház és az A38 Hajó vendégjátéka azt próbálja bizonyítani, hogy Budapest kulturális intézményei nem elszigetelt végvárak, hanem dinamikusan együttműködő, egymásra és a közönségre figyelő helyszínek. Az intézmények munkatársai, a művészek és szakemberek számára is fontos, hogy munkájuk során új kihívásokkal találkozzanak. A megváltozott helyszín, a más miliő más feltételekkel jár, és a bemutatott produkciókat is jelentősen átértelmezi.

Színház nem csupán színházban lehet, koncert nem csupán koncertteremben.
Meggyőződésünk, hogy a helyszíncsere, a vendégjáték izgalmas játék lesz művésznek, közönségnek egyránt. A dzsessz és a világzene kitűnő bemutatóhelyre kerül a belvárosi színházban, és a színházrajongók is eltölthetnek egy kellemes nyárestét az állóhajón, az előadás előtt és után az étteremben vagy a teraszokon...

Szalóki Ági koncertje, vendég: Dresch Mihály
Katona József Színház, április 5., szerda 19h
Belépő: 1-10. sor: 1900 Ft, 11-16. sor: 1500 Ft, állóhely: 1000 Ft.

Szalóki Ági dzsesszformációja 2005 tavaszán állt össze Hallgató című lemezének felvételére. Ági kedvenc dalait szedte csokorba és négy dzsessz-zenészt kért fel a hangszerelésre. A stúdiómunka során hamar kiderült, hogy az öt zenész rendkívül erős összhangot képes kialakítani.
A végeredmény: melankolikus hangulatú album, amelyen az erdélyi magyar és cigány népdalok a dzsessz finom árnyalataival és sokszínűségével gazdagodtak. Ági gyönyörű hangját, érzékeny éneklését remekül egészíti ki a zenészek invenciózus hangszeres játéka, karakteres improvizációja. Az együttes megalakulása óta számos koncerten játszotta az anyagot, intim, személyes hangulatot teremtve klubokban és fesztiválokon egyaránt.
2006-ban a Hallgató Fonogram-díjat kapott az év legjobb dzsesszlemeze kategóriában.

Binder Károly jubileumi koncertje
Katona József Színház, április 7., péntek 19h
Belépő: 1-10. sor: 1900 Ft, 11-16. sor: 1500 Ft, állóhely: 1000 Ft.

Binder Károly az idén 50 éves. A Katona József Színházba legújabb lemeze, a Hét duett Bartók Béla tiszteletére címet viselő anyag bemutatójával készül.
Míg az előadás első felét szólóban, a második részt Borbély Mihállyal duóban adja elő. Binder Károly zeneművész, tanszékvezető, egyetemi tanár.
Nagyformátumú muzsikus, aki kompozíciós technikák és improvizációs rendszerek szintézisét keresi, nem megfeledkezve saját gyökereiről. Az Erkel-díjas művésznek eddig 40 lemeze jelent meg. Borbély Mihály szintén a Zeneművészeti Egyetem tanára, fúvós, aki Binder Károly méltó partnere a Bartók tiszteletére írt darabok előadásában. Játszott a Sebő együttessel, Sebestyén Mártával, Grencsó Istvánnal, Szakcsi Lakatos Bélával, a 180-as Csoporttal, a Nemzeti Filharmonikusokkal, Eötvös Péterrel, valamint olyan világsztárokkal, mint Joe Lovano, Michael Brecker, David Liebman.

Grencsó István jubileumi koncertje
Katona József Színház, április 8., szombat 19h
Belépő: 1-10. sor: 1900 Ft, 11-16. sor: 1500 Ft, állóhely: 1000 Ft.

Grencsó István szintén 50 éves. Ez alkalomból 2 részes műsorának első felében régi albumainak gyöngyszemeiből szemezget, míg a második részben megjelenés előtt álló darabjaiból válogat. Grencsó István évtizedek óta a magyar avantgárd jazz kiemelkedő alakja. Pályafutása 1979-ben, a Masina zenekarral indult, szélesebb körű ismertségre pedig az 1980-as években a Dresch Quartet tagjaként és Szabados György partnereként tett szert.
1985-ben megalapította a Grencsó Kollektívát, mely azóta is az első számú zenekara. A triótól a big bandig több különböző formációval szerepelt és készített felvételeket, melyekkel a jazz, az etno zene, a pop, a rock, sőt régi magyar tánczenék elemeit különböző módokon vegyíti egyedi, csak rá jellemző látásmóddal. Játszott - többek között - Brötzmannal, a Rova Saxophon Quartettel, a Makámmal és a Kampec Doloresszel. Máig tagja a MAKUZ-nak. Örményországban saját zenekara van. Decemberben óriási sikerrel mutatták be Japánban a Kampec Dolores legújabb lemezét, Grencsó István közreműködésével.

A Katona József Színház vendégjátéka az A38 Hajón Urs Widmer: Top Dogs
A38 Hajó, június 9-11. és június 18-20. 20h
Ülőhely: 3500 Ft, állóhely: 1000 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

A Top Dogs szereplői kirúgott menedzserek - nyomorult "lúzer" banda -, akiket gyötör a kétségbeesés, mardos a szégyen, emészt a harag, és akik már-már belehullanak a moralizálás szánalmas mocsarába. Ám az ember-orcájú kapitalizmus hőseink segítségére siet. Befizeti őket egy csinos kis "crash-tréningre", ahol majd új állást keresnek nekik, egyszersmind az elveszett lelkeket gatyába rázzák, felturbózzák a lerobbant önbecsülést, élesítik az önismeretet, edzik a harci kedvet, és megtámogatják az omladozó hitet a Coca-Colában meg a Credit Internationalban; az American Expressben és a Toshibában. S mindezt a legtudományosabb módszerekkel - a legtudományosabb pszichológiával! De nem ám azzal, amelyiket TAJ-kártyára mérnek a diliházban! Nem! Ez a tudomány az a tudomány, amelynek segítségével az ember, a megfelelő pillanatban mosóport, bankot meg pártot választ.
Szóval, lesz mit tanulni! Hegyezzétek a füleiteket, tisztelt polgárok!
(Bagossy László)

Rendező: Bagossy László m.v.
Díszlet: Bagossy Levente m.v.
Jelmez: Földi Andrea m.v.
Asszisztens: Tóth Judit

Szereplők:
Bertalan Ágnes - Anna
Fekete Ernő - Kristian
Hámori Gabriella m.v. / Ónodi Eszter - Lili Rajkai Zoltán - Mark Rezes Judit - Vanda Szabó Győző - Kaspar Vajdai Vilmos - Toni Takátsy Péter - Patrik

[2006.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még