2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó

Listamustra

Ismét a német és amerikai listákat nézte át a pozsonyi Új Szó munkatársa.

David Gilmour március hatodikán töltötte be hatvanadik életévét. Európában születésnapján került a boltokba az On An Island című harmadik szólólemeze, a tengerentúlon egy nappal később – Nagy-Britanniában megszerezte a lista csúcsát, Németországban a bronzérmes pozícióban, az USA-ban pedig a hatodik helyen nyitott. A Pink Floyd énekes-gitárosának legutóbbi albuma, az About Face ’84-ben, a nevét viselő első korongja ’78-ban látott napvilágot – megjelenésük hetében korántsem volt irántuk akkora kereslet, mint az új iránt, így szinte biztos, hogy ez lesz pályafutásának legsikeresebb szólómunkája. A közreműködők között feltűnik a felesége is, a dalszövegírásból vette ki részét.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Ne-Yo: So Sick
2. Sean Paul: Temperature
3. James Blunt: You’re Beautiful

Nagylemezek
1. Juvenile: Reality Check
2. James Blunt: Back To Bedlam
3. Soundtrack: High School Musical

Sztárrá vált dalszövegíró

Veszélyben Usher királysága! Az általa uralt r&b színterén egyre több trónkövetelő tűnik fel. A tavaly nagy sikerrel debütált Chris Brown után most Ne-Yo robbant be az élvonalba. A fiatalember eddig a háttérben dalszövegíróként tevékenykedett, társszerzője volt Mario 2004-es Let Me Love You című világslágerének is. Második hete vezeti a kislemezek rangsorát, az albumlista csúcsát azonban át kellett adnia, In My Own Words című lemeze az ötödik helyre esett vissza. Az amerikai rapélvonalban ’95 óta jelenlevő, nálunk mégis ismeretlen New Orleans-i Juvenile debütált az első helyen. A Katrina hurrikán az ő otthonát is elpusztította, a természeti csapás visszaköszön felvételeinek szövegében. Negyvenkét százalékkal megnőtt a kereslet James Blunt korongja iránt, amely a kilencedikről a másodikra lépett elő. A brit énekes ezt egy tévéműsornak, Oprah Winfrey show-jának köszönheti, ahol március nyolcadikán vendégeskedett, előadta a You’re Beautiful és a Goodbye My Lover című dalait. Az albumösszesítés negyedik helyére a zsidó származású reggae-rapper, Matisyahu albuma, a Live At Stubb’s iratkozott fel – amióta a Nielsen SoundScan nevű cég átvette a lista összeállítását, vagyis ’91 óta reggae-kiadvány még nem járt ilyen magasan.

Németország
Kislemezek
1. Bob Sinclar Presents Goleo VI Featuring Gary ”Nesta” Pine: Love Generation
2. Eros Ramazzotti & Anastacia: I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)
3. Rosenstolz: Ich Bin Ich (Wir Sind Wir)

Nagylemezek
1. Rosenstolz: Das Grosse Leben
2. Katie Melua: Piece By Piece
3. David Gilmour: On An Island

Folyamatos siker, de csak odahaza

A kislemezek listájának első négy helyén nem történt változás. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Flipsyde – dala, a Happy Birthday a negyediken tanyázik. Az Oaklandből származó, hip-hopot rockzenével keverő együttes előző felvétele, a Someday tavaly csak a 49. helyig jutott, amit az NBC tévécsatorna a torinói téli olimpiai felvezető zenéjéül választott. Az új dal részben ennek köszönheti a sikerét, és kis részben annak, hogy refrénjét a t.A.T.u.-s Julia Volkova énekli.

Az albumlista élén a Rosenstolz nyitott. A duó odahaza ’98 óta futószalagon gyártja a slágereket, de hozzánk jóformán még a híre sem jutott el, holott ránk nagy hatást gyakorol a német zenei közízlés. A Thomas Gottschalk által vezetett Wetten, dass..? című tévéműsor március negyediki adásában fellépett Kelly Clarkson és Katie Melua, ennek megfelelően albumaik példányszáma megugrott. A grúz származású Katie kilenc helyezést javítva a második helyre került, az amerikai Kelly lemeze, a Breakaway a kilencedikről a negyedikre lépett elő.

Puha József (Új Szó)

[2006.03.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még