2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Két emelet között letöltés
Kapcsolódó cikkek
Mecénás kerestetik
Kapcsolatok
Jeta
Sebők Anikó

Letölthető a Jeta dala a készülő lemezről

A tavaly tragikus hirtelenséggel eltávozott énekesnő, Sebők Anikó hátrahagyta a Jeta együttest, lekötött koncertek, lemezfelvétel kellős közepén.
Barátai, társai azonban úgy döntöttek, hogy a már folyamatban lévő lemezt már csak Anikó tiszteletére is befejezik. A lemez egyik dala teljes hosszában elérhető a weben, bár a lemez sorsa még függőben van. A dalról kérdeztük a Jeta jelenlegi hajtóerejét, Kemeri Pétert.

- Eddig hol volt meghallgatható a dal?
- Az összes rádiónak elküldtem ezt a dalt, de a nagyközönség részére még igy teljes terjedelmében nem volt elérhető.

- Miért pont ezt a dalt tettétek elérhetővé?
- 2004 novemberében vettünk fel 3 dalt, hogy kiderüljön a zenei irányzatunk helyessége. Akkor is éreztük, hogy a Két emelet között c dalban megfelelő erő van. Természetesen jelen helyzetben a szövegeknek - amiket Kowalsky írt - most még különlegesebb hangulatuk :( lett...  A www.jeta.hu  weboldalon a www.radioreal.hu  oldallal együttműködve a közönség véleményét is kikértük. A nagy többség is ezt a dalt jutalmazta szavazataival. Nem volt kétséges, hogy akkor ezt a dalt mastereljük és szerkesztjük át, igaz most már Anikó nélkül, de mindenben az Ő akaratát és tetszését figyelembe véve. Ismerjük jól, ezért tudjuk azt is, hogy mi az ami elnyeri a tetszését, és most olyan nagyságú, zenei alázattal biró ember dolgozik az anyagán aki ezt maximálisan előtérbe tudja helyezni: Háry Péternek hívják és ezúton is köszönet amiért munkálkodik az albumon. Az első fecskénk nyiltan tehát ez a dal. Kislemeznek a Mi helyzetünkben nincs esélye, ezért döntöttünk, űgy hogy a net adta lehetőségeket használjuk ki. A nagylemez az évfordulóra várható, nyár közepére. Reméljük, hogy addigra minden dal szebb köntösben fénylik.

- Mennyi munka van már a CD-ben?
- Anikó 2,5 évet dolgozott a JETA zenekaron,fontos volt részére, hogy megfelelő embereket találjon a produkcióhoz. Sajnos sokszor félre ismertünk embereket, akik kevés befektetéssel, egyből sokat akartak markolni, majd amikor a nagy markolás nem azonnalinak tűnt, akkor elléptek, sőt hátráltatták a munka tovább haladását. Anikó közel 10 dalt énekelt fel, 3 dalt stúdió körülmények között (Golden Sound) a maradék 7-et pedig garázs-stúdióban, de az éneksáv részeket külön leválasztva, digitális utómunkálatokkal teljesen 2006-os szintre lehet hozni. Én magam már hallottam két ilyen dalt: Fekete özvegy, Méz a teában és kijelenthetem, megfelelő színvonalúak lesznek. Rengeteget gyakorolt, két énektanárhoz járt, úszott és futott, hogy bírja a színpadot is energiával. Az első fellépését nagyon várta. Ez is okozta a tragédiát. Mindenáron énekelni akart, nem akarta tudomásul venni, hogy valami bajt jelez a szervezete.

- Miért gondoljátok, hogy poszthumusz sikeres lesz?
- Amennyiben jó az anyag, márpedig jó, akkor a közönség lesz a végső döntnök, persze ilyen tempóban ehhez lehet évek is kellenek.

- Ki a fő hajtóereje a Jeta/Anikó projectnek?
- Elkötelezettségből, szeretetből, és a munkájának a tiszteletéből magam csinálgatom a lemez egészének kis darabjainak össze szedegetését. Nagyon lassan haladunk, föleg pénzügyi nehézségeink vannak. De társaimnak Háry Péternek és Budavári Vilmosnak köszönhetjük még a legtöbbet. A főhajtóerő pedig Anikó.

- Lesz-e Jeta folytatás?
- Nem lesz. Csak a nagylemez.

Sir Oesh

[2006.04.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még