2024. május 28. | kedd | Emil, Csanád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Képgalériák
Neotones minikoncert
Kapcsolatok
Neo Tones

Neotones koncertkörút indul

2004 év végén jelent meg a Neotones első önálló lemeze 4 feldolgozás kislemez és egy feldolgozás nagylemez után. A fiatalok most kezdenek kilépni szüleik árnyékából, és összehozták első albumukat "Mi vagyunk címen". Valahol ők is érzik, hogy a szüleik most már nem kell, hogy fogják a kezüket, önállóan is meglesznek.

A zenekar tagjainak nevei (Pásztor Patrícia - ének, Pásztor Noémi Virág - ének, Jakab György - billentyű, ének, Bardóczi Gábor - dob, ütőhangszerek) persze hogy ismerősek, hiszen szüleik vagy húsz éven keresztül nyűtték a magyar és a japán közönséget, díjat díjra, lemezt lemezre halmozva.

A Budapesti Cotton Club adott helyet a Neotones koncertkörút beharangozó kiskoncertjének ahol élőben élvezhettük közvetlen közelről azt a hangulatot amit az együttes akar átadni a koncertkörút során, melynek állomási és időpontjai ugyan még nem ismertek, de reméljük minél több vidéki helyszínre ellátogatnak a műsorral. A zenekart segítették/segítik a koncerteken: Sipeki Zoltán - gitár, Gátos Bálint - basszusgitár

A fiatalok még tényleg fiatalok, tapasztalatlanok, annak ellenére, hogy ebben nőttek fel és kiadtak már néhány lemezt. Elég sután üdvözölte Patti a közönséget, majd elkezdék - régi Neoton Família sláger zeneileg aktualizált változatával. Érdekes kezdése az első önálló lemez bemutatójának, hogy pont azzal kezdik amitől szeretnének elrugaszkodni. Vagy talán éppen a korszak lezárásaként még egyszer előszörre utoljára. Ráadásul volt benne egy komoly csúszás is, de sebaj, be kell melegedni.

Aminek viszont örültem, és gondolom a magyar popzene után érdeklődőknek is nagyon jó hír: Nem elektronizálódnak. Nem használnak több elektronikát, mint ami a hangosításhoz kell. Megbíznak saját hangjukban, saját hangszeres tudásukban, ritmusérzékükben, és adják a zenét. Még a számok végét is ők halkítják, nem a hangmérnök.

Majd jött a felnövök, Noncsi-Virág felvezetésében mely már az új idők szele. És így tovább a két lány mutatta be a dalokat, testvériesen évődve végig a koncerten, ezzel is egy kis emberi hangulatot/érzést vive az előadásba.

Az Érzem című dalukkal fejezték be a minikoncertet, ami szerintem lehetett volna az album címadó dala, ha nincs ez a szülő mizéria. Remélem hamarosan már nem is emlegetik, hogy el akarunk szakadni, hanem tényleg elszakadnak, játsszák szüleik dalait, mit emlékezés és járják saját útjukat. Sok sikert hozzá!

SirOesh 

[2005.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
empty: treeItemFullName(classified_section,0) [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még