2024. május 10. | péntek | Ármin, Pálma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Big Daddy és a sírásók
Kapcsolatok
Big Daddy Wilson

Big Daddy Wilson és az ő sírásói

A Jamboree iroda szervezésében immár sokadszor látogatott Magyarországra Big Daddy Wilson Észak-Karolinából és állandó kísérője Wolfgang Feld gitáros Németországból.

A magyarországi turnén (mely több sikeres vidéki koncert melletta Pecsában volt igazán a topon) persze magyar zenészek is segítették a gospel-blues-country énekest, akik érdekes, kicsit cigányzenés dallamokat, ritmusvilágot loptak az igazi "feka" zenébe.

Ennek a turnénak lezáró eseményén volt szerencsém megnézni Big Daddy and the Missisipi Grave Diggers-t a Ba Bar kávézóban egy családias eseményen. A koncert egyébként a tavaly Magyarországon felvett CD-jük promokörútja is egyben. A lemezen is résztvevő zenészek, illetve még néhányan voltak jelen. Oláh Andor, aki amellett, hogy az egész buli szervezője, lelkes és érzelmes harmonikajátékával szórakoztatott minket, a fiatal Greg Bal (Balázs Gergő) elektronikus hegedűjén húzta. Kannán Szekeres Attila játszott és egy szám erejéig beszállt Fritz József is klarinéton.
Játszottak mindenfélét, a 20-as évek slágereitől kezdve saját szerzeményeken keresztül Clapton, BB King feldolgozásokig. Big Daddy igazából csak énekelt, dobolt és dirigálta a zenekart. Nomeg, felkonferálta a számokat amikhez illett egy kis magyarázat. Például a tavaly a nővére tizteletére írott dalt. Látszott, hogy ez nem egy agyongyakorolt koncert volt, a számok között előfordultak szünetek, amikor megbeszélték, hogy most éppen mihez van hangulatuk, mi az amit a közönség szeretne hallani, és annak megfelelően módosították a programot. Igazi örömzenélés folyt a szemünk előtt.

Szünetben volt egy kis esély, hogy Big Daddy-t megkérdezzem néháy dologról. Elomondta, hogy már hatodszor van Magyarországon. Idén a legjobb koncert a Pecsában volt, nagyon érezte a tömeg a zenéjüket, és ők is érezték a közönséget. Megkérdeztem, mi a véleménye a magyar zenészekről. Erre csak annyit mondott, hogy "a magyar srácok nagyon jók. You know, a blues zenéhez érzések kellenek, és nekik vannak érzéseik. A szívüket teszik a zenébe. Ez külöleges, és nagyon jó. Ezt szeretem."

Oláh Andor a formáció létrejöttéről: "Még Dr Walterrel, egy régi zenekarommal voltam mikor megkértek, hogy kísérjük őket. Utána én visszahívtam őket, összebarátkoztunk, aztán eldöntöttük egy éjszaka, hogy csinálunk egy ilyen formációt. Novemberben már stúdióban voltunk, februárban kijött a lemez azóta turnézunk. Gyakorlatilag végig teljesen telt ház volt, ami teljesen pozitív."

Az est második részében folytatták amit elkezdtek, és itt volt szerintem az est legszebb száma, egy Summertime feldolgozás benne Fritzy József szívhezszóló klarinétjátékával. Ehhez csak gratulálni tudok, nagyon szép volt.

Az esemény lezárásaképpen, az utolsó szám alatt a szervezők elkezdték kiüríteni a színpad előtti részt, először nem tudtuk minek, majd egy fergeteges stepp rövidprogramot láthattunk.

Hazafelé azért még betettük a CD-t is hallgatni, és meg kellett állapítanom, hogy bár a lemez is jól szól, az élő zenével semmi sem vetekszik. Big Daddy elmondta egyébként, hogy még jön néhányszor a nyáron, különböző fesztiválokra, szóval hallgassátok meg a lemezt, és menjetek el meghallgatni élőben is az az igazi.

Sir Oesh

[2005.03.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még