2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A dal letölthető innen
Kapcsolatok
Magneoton / Warner Music
Gnarls Barkley

Gnarls Barkley zenetörténeti lépése

A Warner kiadó egyik üdvöskéje, Gnarls Barkley zenetörténelmet ír, hiszen ő az első előadó aki csak online letöltésekkel lett első a maxi listán.

Gnarls Barkley bemutatkozó dala, a “Crazy” zenetörténelmet írt, mivel a UK Singles (azaz körülbelül a mai egyszámos lemeznek megfelelő kategória) listán első helyen végzett, kizárólag online eladásokat hozva. A nemrég bevezetett szabálynak megfelelően ugyanis a maxi listába mostantól már – az előző heti hagyományos maxi eladások mellett – beleszámít az online eladások száma is. (Angliában, nálunk ugye ez még a T* gyakorlati monopóliuma). Az új szabály bevezetésével az angol duo az első a történelemben aki így lett első a listán.

A Warner természetesen okosan csinálta a dal bevezetését. Komoly rádiós játszási és ajánlási szakasz után, három héttel a tényleges lemez megjelenése előtt letölthetővé tette a számot. Ez a történet is arra mutat, hogy a Warner úttöró módon jár elöl a digitalis zenei tartalmak szolgáltatásában, nomeg ezzel lehetővé tették, hogy a “Crazy” dal iránt mutatkozó keresletet gyorsan, hatékonyan és legálisan kielégítsék.

A CD maxi is kapható már, a bakelit jövő héttől lesz elérhető, és a “Crazy” sikere egyelőre töretlennek mutatkozik. Egyébként a dal a hamarosan megjelenő “St. Elswhere” albumukról való ami Április végén fog megjelenni, illetve az egész album elérhető lesz digitálisan május elejétől.

Korda Marshall, a Warner Bros. Records angliai ügyvezetője a következő kommentárt fűzte a hírhez: “Ez mérföldkő számunkra, az ipar számára, és a zeneszeretők számára. Az, hogy csak az online letöltések a lista elejére repíthetnek egy előadót, mutatja, hogyan érik el ma az emberek a zenét, nomeg azt is, hogy a letöltés kényelmes és azonnal elérhető. Ez egy új lista a zenehallgatók új generációja számára, és nagyon boldogok vagyunk, hogy mi lehetünk az első elsők.

A Goodie Mob volt tagja, Cee-Lo (Thomas Calloway) és a hírhedt Gorillaz producer Danger Mouse (Brian Burton) duója, a Gnarls Barkley 2006 egyik legfelkapottabb belépő csapata. A Gnarls Barkley angliai élő bemutatójára a hyde park-i Wireless fesztiválon lesz, meg persze a nagyobb nyári fesztiválokon is megjelennek.


SirOesh (Warner)

[2006.04.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még