2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Stop.hu
Kapcsolatok
Dido

Dido már munkálkodik harmadik lemezén

Harmadik nagylemezére készül a Faithlessből ismert Dido. A szőke énekesnő debütáló albumának címe No Angel volt, talán ennek is kéne maradni következő, immár harmadik nagylemezénél is (kiegészítve mondjuk a kettes számmal), ugyanis az énekesnő elárulta, hogy az új számokhoz a hatalmas bulizások jelentették az inspirációt.

Az ártatlannak tűnő, de mégis vadóc csajszi a vh1.com-nak nyilatkozva a következőképpen mesélt az elmúlt időszakról: "Be kell, hogy valljam, az elmúlt év csak a szórakozással telt. Utaztam és buliztam. Valahonnan ugyanis össze kellett gyűjtenem azt a rengeteg élményt, amikről majd az új nóták szólnak".

Sokan turné közben szerzik a nótákat, Dido viszont nem ilyen. "Élem az életem és magamba szívom az élményeket" - nyilatkozta az énekesnő. Erre pedig tökéletesen alkalmas egy idegen város, mint például Los Angeles, ahol az elmúlt időszakban igen gyakran előfordult. "Ez rettentően izgalmas dolog. Van abban valami bizsergető, amikor egy idegen országban vagy, a saját utadat járod és azt érzed, hogy egy kicsikét idegen vagy ebben a közegben. Na, ez aztán tökéletes a szövegíráshoz, hiszen mindent újként szemlélsz, újként élsz át."

Az énekesnő a lemezzel kapcsolatban nem árult el túl sok mindent, annyit viszont felfedett, hogy új arcokkal fog együttműködni, olyan zenészekkel, akikkel korábban még nem muzsikált- írja a kultúra.hu.

Polgári nevén Dido Florian Cloud de Bounevialle Armstrong 1971. december 25-én született Londonban. Keresztnevét, későbbi művésznevét Karthago egykori királynője után kapta. Bátyja az angliai zenei élet egyik meghatározó egyénisége, a Faithless alapítója, Rollo. Testvére zenei ízlése meghatározó volt Didó muzikális fejlődésében, ugyanakkor zenei iskolába járt, és már tíz évesen kiválóan furulyázott, zongorázott és hegedült. Mielőtt a Faithlessben is énekelni kezdett volna, már számos londoni bandában kipróbálta magát, ráadásul egy szimfonikus zenekarral is turnézott.

Már a Faithless 1996-os debütáló lemezén több számban vokálozott, és ő énekelte a Flowerstand Man című szerzemény is. A Faithless debütáló lemezének sikere után 18 hónapon át turnézott a csapattal, és a második, Sunday 8pm című albumon is aktív részt vállalt.

Már ekkor is írt saját dalokat, és bátyja segítségével több demóanyagot is elkészített. 1999-ben írta alá első lemezszerződését az Artista kiadónál, debütáló albuma No Angel címmel jelent meg az Egyesült Államokban 1999-ben. A keverőpult mögött bátyja, Rollo és a hasonló zenei beállítottságú Youth ült.

Az amerikai piac már ekkor felfigyelt Dido tehetségére, a lemezről két dal is felhasználásra került, többek között a Thank You felkerült a Nő kétszer című filmzenére is. A média érdeklődése az után nőtt meg drasztikusan, hogy Eminem felhasználta a Thank You refrénjét a Stan című dalhoz, melynek sikere után az angliai közönség is kíváncsi lett az énekesnőre, így Angliában a 2000-es év végén jelent meg a No Angel.

A 2003 szeptemberében megjelent Life For Rent-en szereplő 11 új dal többsége zongora és gitár alapra épült fel.

[2006.04.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még