2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
DJ Harmath: Hé, várj, én kimaradtam a szerelemből
Kapcsolatok
DJ Harmath

A külföldi sikerhez új dolgot kell kitalálni

DJ Harmathnak sokat köszönhetnek a NOX rajongók, hiszen egykoron ő indította el Péter Szabó Szilviát a siker útján. A fiatalember ma már népszerű lemezlovas és a napokban új dallal jelentkezett. Ezen apropóból beszélgetünk a zenésszel.

– Napokban látott napvilágot legújabb kislemezed "Hé, várj, én kimaradtam a szerelemből" címmel. A dal 1987-ben a Fan Fan együttes stúdiójában született meg. Hogy találtál rá a szerzeményre?
– Nem volt nehéz, hiszen 87-ben érettségiztem, és akkoriban nagy kedvencem volt ez a dal, csakúgy mint sok akkori tininek. Nem volt elfeledve, szívesen hallgatom az akkori zenéket is, úgyhogy naprakész vagyok az ilyen régebbi muzsikákból.

– Miért éppen ezen dal feldolgozásával rukkoltál elő? Volt szempont, ami alapján választottál?
– Már régóta a tarsolyomban volt ez a dal, tavaly az "Elszáll a szó" c. slágerrel együtt fogant meg az átdolgozás lehetősége a fejemben, de aztán elsőnek a Moho Sapienset választottam, de tudtam, hogy a következő ez lesz.

– Mi volt a célod, amikor elkezdted feldolgozni a dalt? Új klubslágert akartál vagy szeretnéd megismertetni a közönséggel ezt a régi dalt?
– Mindkettő. Alapjában jó a dal, tehát nem volt nehéz dolgom, és az akkori magam példájából indultam ki: anno is és most is a fiatalok nagy problémája, hogy úgy érzi, nem találta meg az igazi szerelmét, tehát a téma adott. Az ifjúság ugyanúgy szeretni fogja szerintem, mint akkor...

– Kemény munka volt?
– Alapvetően ezt nem munkának fogom fel. Maga az alap hamar készen volt, tehát a feléneklés, a dobok, hangszerek feljátszása. Ez talán egy délután elkészült. Ez után inkább a sok pepecseléssel telik az idő. Javítunk az éneksávon, még egy kis hangszer bele, aztán az nem jó, ide effektek, oda effektek, pergetés, stb. Elkészíteni a hosszabb változatot, közben folyton hallgatjuk Horváth Józsival (vele csináljuk egyébként közösen a zenéket), kocsiban, otthon. És ilyenkor jönnek az újabb ötletek, de azért 1 hét alatt megvoltunk vele.

– Mikor jelentkezel saját dallal?
– Az előző kislemezem, a "Szerelemangyal", az saját volt, Horváth Józsival közösen írtuk a zenét, a szöveget Orbán Tamás jegyzi. Kicsit mérsékeltebb a sikere annak a dalnak, de nagyon sok rádióban azért még forgatják a lemezt. Lesz még saját mű, most is van egy alakulóban, de az nem a nevem alatt fog futni, hanem egy új project néven, de ugyanúgy mi csináljuk.

[2006.04.06.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még