2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Carnia letölthető zenék
Kapcsolatok
Carnia

A jövő elkezdődött

Megjelenés előtt a Carnia bemutatkozó albuma

Mi történhet ha a rádió barát popzenét összehozzuk a metállal, a kora 90-es évekbeli hazai alterrockkal, a funkyval és az egészet nyakon öntjük egy jó nagy adag popérzékenységgel? Az eredmény lehet például kiábrándítóan eklektikus, a Carnia debütjével azonban nincs semmi gond. A zenekart ’99 novemberében a budapesti Szent István Gimnázium diákjai alakították. A névötlet, Carniában, egy hangulatos olasz kisvárosban síelés közben fogant meg. A Cseri Zsolt szövegíróval dolgozó, Rónai Orsi (ének), Tóth László, Károlyi Gergely (gitár), Hatolkai Máté (basszus) és Hekker Máté (dob) felállású csapat a zene.hu-hoz eljutatott előzetese igazán szimpatikus anyag.

Bár a tagok valószínűleg eltérő zenei szocializációs pontokkal bírnak, a közös nevező felkutatása többé – kevésbé mégis sikerült. A zenét valahová a Zanzibár, a Vénusz és a Sugarloaf világa közé lőhetjük be. Rónai Orsi énekhangján azonban nem idegesítjük fel magunkat. A kezdő zenekarokra jellemző báj és őszinteség egyenlőre kötelező.

A nyitó „Hazatalálsz” laza, odakent funky, építkezésében a korai PUF-ot juttathatja eszünkbe. A brit metál alap riffkészletével operáló „111 km” – hajszás, nagyterpeszes rock. Az akusztikus bevezetéssel megszólaló „Csendes város” klasszikusan építkező ötletes szövegekkel bíró rádióbarát rock. „Zajos város lenn a földön, véres drámák színpada, tőr és méreg tettre készen vár, Rómeó és Júlia.” A végén coda szerű zárás. Alapi hatása nagyon érződik. „Dream Awake” - progmetál kezdés, sűrű témaváltások, virgák. „Fenn az égen” – pszichedelikus középrésszel megtoldott modern rock. Az „Erdő” lebegő alterpop után ösztönös pogóba fordul. Korrekt.

Az önálló karakter megtalálása még jövő feladata, a Próféta kinyilatkoztatása szerint azonban a jövő elkezdődött. A lemez várhatóan még tavasszal elkészül, a csapat addig is a Hooligans előzenekaraként járja az országot.

Radics Gábor

[2006.04.07.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
moodi 2006.05.24. 18:29 • [1]
hy

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még