2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó események
Európa jazzhíd - JAM Session
[2006. április 30.
vasárnap 20:00]
Európa Jazzhíd 2006
[2006. április 30.
vasárnap 11:00]
Európa Jazzhíd 2006
[2006. április 30.
vasárnap 14:00]

A jazz nem ismer határokat

Két nagyszínpad, 14 koncert, több, mint 100 muzsikus, 10 országból – így foglalhatnánk össze számokban az április 30-án megrendezésre kerülő Európa Jazzhíd 2006 elnevezésű rendezvényt.

Az esemény ötletét a 2005-ös Örömkoncert sikere adta, az a koncert, amely különlegességének és publicitásának köszönhetően rengeteg embernek nyújtott lehetőséget arra, hogy megismerkedhessen a jazz műfajával, találkozhasson a magyar és nemzetközi jazz legkiemelkedőbb képviselőinek zenéjével.

Az Örömkoncert 2003 óta az augusztus huszadikai állami ünnep előestéjén kerül megrendezésre. Alapgondolata a magyar zenei kultúra hazai és nemzetközi bemutatásának és a zenei műveltség terjesztésének szándéka olyan közreműködők révén, akik méltán képviselik a magyar zeneművészet rangját. Az Örömkoncert mindenkori helyszíne Budapest egyik kiemelkedő pontja: olyan tér, amelyben a muzsika és a látnivaló különös kölcsönhatásban erősíti egymást.

A harmadik Örömkoncertre 2005. augusztus 19-én este 9 órától éjfélig ismét új helyszínen, a budapesti Duna-szakaszon, a Margit-híd és a Széchenyi Lánchíd között a Képviselői Irodaház vonalában a vízen felállított színpadon került sor. Öt, stílusában, műfajában különböző produkció mutatkozott be Dés Lászlótól Szakcsi Lakatos Béláig. Kirobbanó siker, hatalmas publicitás, nemzetközi televíziós közvetítés kísérte az eseményt, amelyről elmondható, hogy találkozott a szakma és közönség igényeivel egyaránt. Bebizonyosodott: egy-egy hasonló, nagyszabású, ingyenes koncert többet tud tenni egy-egy műfaj meg- és elismertetéséért, mint megannyi klubkoncert, turné, koncertsorozat. (természetesen ezekre éppúgy szükség van) 

Adta magát tehát az ötlet: tegyük hagyománnyá a jazz örömkoncertjét! Legyen egy nap, amikor Budapest kiemelkedő pontjain a magyar jazz kiemelkedő képviselői és nemzetközi vendégeik adnak ingyenes koncertet, látványos háttérrel, nagy publicitással! Legyen számtalan koncert, ahol a mainstream-től a bigband muzsikáig, a free jazz-től a jazz-világzenéig a jazz szinte minden „hajtása” bemutatkozási lehetőséget kap.

[2006.04.11.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még