2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
System of a Down: Lonely Day
System of a Down: Mezmerize/Hypnotize
Kapcsolatok
System of a Down

System of a Down - Új dal és videoklip

Európában is igencsak nagy rádiós sikerre számíthat a System of a Down "Lonely Day" című új dala! A 2005-ben megjelent "Hypnotize" című album második kislemeze ugyanis egy remek ballada melankolikus szöveggel fűszerezve. Ennek ellenére a legjobb alternatív metálzenekarként emlegetett banda eddigi dalai közül az egyik legösszetettebb gitárszóló található meg a "Lonely Day" című felvételben.

A többi, kilencvenes években aktív metal bandához hasonlóan a System Of A Down is egyensúlyt kíván teremteni a '80-as évek underground thrash metál zenéje és a korai '90-es évek alternatív metál rockbandái között. A csapat 4 tagot számlál: Serj Tankian énekest, Daron Malakian gitárost, Shavo Odadjian basszusgitárost és John Dolmayan dobost. Az örmény származású tagok Dél-Kaliforniából indulva hamar eljutottak Los Angelesig, rajongóik száma pedig nemcsak az Egyesült Államokban szaporodott, hanem Európában és Új-Zélandon is!

A System Of A Down karrierje során már többször került a Billboard 200-as listájának élmezőnyébe. A "Hypnotize" című albumuk az első helyen debütált az albumcharton több mint 320 ezer eladott példánnyal csak az Egyesült Államokban. A "Lonely Day" a 2005-ben megjelent albumról a második kimásolt single. A dalt a gitáros, Daron Malakian írta, aki a vokálban is aktívan közreműködik.

A "Lonely Day" - címéhez híven - egy ballada melankolikus szöveggel fűszerezve, ám ennek ellenére a zenekar eddigi dalai közül az egyik legösszetettebb gitárszóló található meg benne. A kritikusok is inkább a szöveget kritizálták elsősorban azért, mert a "legeslegmagányosabb" ("most loneliest") szót használták benne többször is.

Daron így vall a "Lonely Day"-ről: "Sok dalt írtam már, ám közülük néhányról nem gondoltam, hogy a Systemnek valóak lennének, így ezeket nem is vittem be a bandába. Ma már sajnálom, hogy nem tettem meg." Shavo Odadjian basszusgitáros hozzáteszi: "Igen, valósággal ki kellett húznunk belőle a dalokat. Nagyon tetszett nekünk, amiket írt, ám ő nem akarta lemezen rögzíteni ezeket. Pedig olyanok, amiket mindenkinek hallania kell."

A Grammy-díjas (legjobb hard rock) csapat a dalhoz természetesen klipet is forgatott. A magányról szóló, lírai hangulatú videóban az együttes tagjait most egy igazán intim, nem megszokott pillanatban láthatjuk; éppen a turnébuszban utaznak, és egy fellépésre tartanak. Ezekben a pillanatokban nagyon magányosnak érzik magukat a fiúk, de azért próbálják magukat elfoglalni olvasással, alvással, rajzolással vagy éppen sakkozással. "Ezt a napot ki nem állhatom, ezt a napot be kellene tiltani. Ez a legmagányosabb nap az életemben" - énekli a csapat frontembere.

A klipben állandó motívumként megjelenik a tűz, amely szinte minden képnek része, igazi magyarázatot azonban nem kapunk a jelenlétére. Egyesek a szeptember 11-i eseményeket is összefüggésbe hozzák a klippel a képi és hangulati világ egyezősége miatt, de a zenekar erre utalást nem tesz sem a szövegben, sem nyilatkozataikban.

-SonyBMG-

[2006.04.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még