2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elindult a 150koncert.com

A 150 koncert első két hete

Mester MS3 Sándor klasszikus gitárját a nyakába véve a Balaton körül 150 koncertet ad április június között. A nem mindennapi vállalkozás első két hetéről kérdeztük.

- Eltelt az első 2 hét. Mondanál néhány statisztikát?
- Levezettem eddig kb. 1,500 km-t, 22 koncerten vagyok túl összesen 8 - 900 embernek játszottam. Legkisebb koncert Balatonfőkajáron volt ott 6-an voltak, legnagyobb koncert Sümegen volt ott 250 iskolás gyerek volt a koncertemen. Ettől függetlenül minden koncert ugyanolyan fontos nekem, nem érdekes, hogy hányan vannak.

- Milyen a fogadtatás? Mennyire fogékonyak az emberek a klasszikus gitárra?
- Nagyon. Játszottam idősek otthonában, délelőtti programként gyerekeknek, templomokban stb. Általában elmondhatom, hogy sajnos ritka a jó szinvonalú előadás vidéken, ezért nagyon nagy szeretettel és kedvességgel fogadnak mindenhol.

- Fiatalemberként, fiatal apaként milyen a mindennapos rajongás elviselése?
- Nem vagyok már fiatal, 31 éves elmúltam. Néhány koncert után megrohamozott a valóban fiatal generáció (6- 16 közöttiek) és sok annyi autogrammot kellett adnom, hogy elfáradt a kezem a végére. Azt hiszem, hogy ez igazán ritka feltörekvő klasszikus gitáros szólistaként. Azért ez minden nap nem történik meg.

- Mennyit fogytál/híztál?
- Fogytam, nem tudom mennyit, de nem sokat. Nem tudok annyit enni, mint egyébként, mert ha sokat eszem koncert előtt akkor nem tudok koncentrálni eléggé.

- Hogy bírod fizikailag? És szellemileg?
- Kell sokszor relaxálnom, pihennem közben, és heti legalább 3-szor sportolok és próbálok levegőn lenni. Ezért is jó, hogy Balatonfüreden lakom a MIMOX házban Olvasok és gyakorolok, hogy szellemileg teljesen ép maradjak.

- Mennyit készülsz egy koncertre? Már rutinból adod, vagy még mindegyik egyedi?
- Nem készülök külön egy-egy koncertre. Van egy beállított repertoárom, amit minden koncerten eljátszom, illetve ezt bővítem. Minden nap kell technikázni, vagyis pengetási gyakorlatot játszani, skálázni stb. ahhoz, hogy mindig formában legyek.

- Mennyire sikerült jól/rosszul eddig a szervezés? Mekkora a háttércsapatod?
- Elégedett vagyok, mert a rendelkezésre álló erőforrásokkal nem lehetett volna jobbat kihozni. Szerettem ugyna volna még több faluba eljutni, de egy nap 24 óra van, tehát ennyi fért bele. Összesen 6-8 ember dolgozott/dolgozik a turnén mellettem. Webfejlesztés, promóció, PR, blog- szakértő stb. De nagyrészt én csinálok mindent. Az elmúlt 4-5 hónapban átlag 5 órát aludtam, volt úgy, hogy egyáltalán nem.

- Melyik volt a legjobb/legrosszab koncert?
- Nem szoktam így gondolkozni. Minden koncertben meg kell találni, hogy mi volt a jó és mi az, amiben még fejlődnöm kell. Általában elmondhatom, hogy a koncertek színvonala egyre jobb hiszen nap, mint nap játszom, de ez nem jelenti azt, hogy az 1. koncert a legrosszabb volt a 150. pedig a legjobb lesz.
Mester MS3 Sándor folytatja a koncertkörutat, amelyről folyamatosn beszámolunk, illetve a turné weboldala naponta töbször is frissül, ahogy Sándornak van egy kis ideje...

Sir Oesh

(Ligetiné Judit fotója a balatonlellei koncertről)

[2005.04.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még