2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Dust: Rocky Balboa
Kapcsolatok
Dust

Megérkezett az első Dust kislemez dal

Az öttagú nyíregyházi zenekar első stúdióalbuma április végén a boltokba kerül, s ha lehet hinni a híreknek, előre borítékolható a siker.

A zenéjükben érződik a Led Zeppelin-iskola, egy csipetnyi Hendrix, mindez modern rockzenei köntösben, és egy fantasztikus torkú énekesnővel kiegészülve (akibe már csupán a hangja alapján beleszeret az ember). Persze óhatatlanul adja magát az összehasonlítás más, hasonló felállású (2 gitár, dob, basszus, női ének) csapatokkal, de aki a fülére (és a szívére) hallgat rögtön megérzi a különbséget.

A Dust szabad és kísérletező zenéjével és előadásmódjával fügét mutat a mainstreamből kilépni nem tudó és nem merő divatos pop-rock bandáknak, egyszerre szórakoztató és figyelemfelkeltő, könnyed és dögös, függetlenül szabad és mélységesen elgondolkodtató. Az album anyaga érett és átgondolt, nincs rajta egyetlen töltelékszám sem, ami a mainstream együttesek lemezeinek legkiábrándítóbb tulajdonsága. Semmi fölösleges sallang, vagy modorosság, a dalok rendkívül direktek, és érződik rajtuk a közös munka. A slágergyanús szerzemények nem csöpögősek, Fodor Zsuzsának még azt is elnéznénk, ha légfrissítők használati utasításait olvasná ezen a hangon. Ez a fajta visszafogottság és érzékenység olyan ritka tulajdonság, mely a legnagyobb megbecsülést érdemli a szakmában…

A lemez munkálatai jobban elhúzódtak, mint azt előre gondoltuk. Olyannyira, hogy a végén azon kaptuk magunkat, hogy már hónapok óta egy koncertet sem adtunk. Sajnáljuk, hogy így visszaéltünk a rajongók türelmével, de a legjobbat akartuk kihozni magunkból, és igyekszünk bepótolni a mulasztást. Nyáron ott leszünk az összes nagyobb fesztiválon, járjuk az országot, elsőként természetesen Nyíregyházára látogatunk el. A koncertjeinken főleg a lemez anyagát fogjuk játszani, tehát ez felfogható úgy is, mint egy elő-lemezbemutató turné. Úgy gondoljuk, elég feszültség gyűlt össze bennünk az album felvétele és utómunkálatai során, hogy jól megérdemelten kidühönghessük magunkat a színpadon. A Rocky Balboa videóklipünk március végétől rotációban megy a VIVA-n, de már tervezzük a második klipünket, a harmadikat, sőt… De erről még korai lenne beszélni, a hamarosan megújuló www.dust.hu-n úgyis minden információ megtalálható lesz. ” – üzeni a zenekar.

[2006.04.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még