2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Latin est a Megasztárban – Szabó Eszter lemaradt a dobogóról

A gitáros búcsúzott - 8. Megasztár döntő

Ebben a döntőben népszerű, ismert filmslágerekkel készültek 2006 legjobb hangjai.

A Grease Megamix közös előadását követően vonultak színpadra egymás után a versenyzők, fejenként két dallal, egy magyarral és egy külföldivel.

Póka Angéla (1) : Morcheeba - Rome Wasn't Built In A Day (Szívörvény)
Egy csöppet magán alul teljesített, talán egy picit elbízta magát. A Morcheeba szám nem jelentett különösebb kihívást Angélának, mégis magához képest sok helyen alulintonált és erős, tiszta hanját sem hallhattuk. Színészi játéka viszont kiemelkedő volt, ügyesen mozgott a színpadon. „Bevállaltad ezt a dalt, mi pedig nagyon sok mindent belédlátunk, például a színházat, de ez egy dalverseny. Van, hogy egyszerűen csak tökéletesen énekelsz. A kettőből áll össze majd a kép.” -értékelte Novák Péter

Póka Angéla (2) : Seress Rezső - Szomorú vasárnap (Szomorú vasárnap)
Angéla jobban szereti a művészfilmeket, mint az amerikai populáris nagy mozikat, ezért is érthető dalválasztása. A dal hangulatát remekül éreztette, messze felülmúlta előző előadását és hangja is, ezúttal gyönyörűen, fényesen szólt, az egyetlen kísérője pedig - egy fuvola – ezt még jobban kiemelte, így érthető a zsűri elragadtatása: „Mellőzhetetlen vagy, a katarzis miatt. Az, amit képviselsz: a művészet ősi ereje. Teljes tisztelet! Mindenre vigasztalás, ha így éneklünk..” – mondta Bakács Tibor ’’Settenkedő’’

Varga Ferenc (1) : Robbie Williams - Have You Met Miss Jones (Bridget Jones naplója)
Betegségének köszönhetően erős rekedtséggel küzdött az egész adás alatt, mégis sikerült rendkívül színvonalas produkciókat összehozni. Első dala éneklése közben alig lehetett észrevenni hangja gyengeségét, kiválóan énekelte az általa nagyon kedvelt jazzes Robbie számot. A zsűri értékelte kitartását.

Varga Ferenc (2) : Dés László - Nagy utazás (Sose halunk meg)
Mondhatni jól jött a rekedtsége ehhez a dalhoz, jobban tudta éreztetni a hangulatát. Néhány helyen sikerült áttörnie a betegség adta korlátokat és akkor megmutatkozott, hogy milyen is lenne… Ám karakteres szóformálása miatt mindenki hozzá tudta képzelni a többit. Mégis párbajoznia kellett – Kontor Tamással, végül azonban győzött, így bennmaradt a játékban.

Szabó Eszter (1) : Basement Jaxx - Good Luck (Tomb Raider)
„Múltkor mondtam, hogy biztos vagyok benne: ott az oroszlán benned, és majd kiengeded. Hát, tessék! Köszönöm szépen, rehabilitáltál.” - mondta Bakács. És tényleg nem fogta vissza magát Eszter, sikeresen felrázta a közönséget ezzel a cseppet sem nyugodt számmal. Összhangban volt önmagával, mozgásával és hangjával - egy profi produkciót csinált.

Szabó Eszter (2) : Eisemann Mihály - Köszönöm, hogy imádott (Hippolyt, a lakáj)
Igazi időutazásban lehetett részünk Eszter második előadásában, ugyanis ötletes ruhája és egyedi hangja egészen múltszázadi hangulatot teremtett. Hibátlanul énekelt, összesen két hangszer kísérte az eredetiség megőrzésének érdekében. A zsűri értékelte az érzések precíz közvetítését, és tényleg az egyik legélvezhetőbb pontja volt az estnek, mégis bekerült a három legkevesebb szavazatot kapók közé, ám a zsűri megmentette.

Kontor Tamás (1): Ricky Martin - No Importa La Distancia (Herkules)
Furcsa, ugyanakkor - személyét ismerve – komikusnak tűnhet dalválasztása a Herkules című rajzfilmből. Ráadásul spanyolul énekelte ezt a stúdióban keveseket megérintő számot, mégis előadásmódjának hitelessége ellensúlyozta a szám gyengeségét. Soma aranyosnak titulálta, mert teljesen beleélte magát a rajzfilmsláger által közvetített érzékesbe, jelentésbe. A zsűri több tagja is inkább az előadásmódot dicsérték.

Kontor Tamás (2) : Nádas Gábor - Kicsit szomorkás (Csinibaba)
Nehéz választás eredménye lett ez az igen népszerű sláger, ugyanis alig talált olyan dalt ami jól is áll neki és bele is fér a hangterjedelmébe. A különleges előadásban a humor kapta a főszerepet, így egy rendkívül szórakoztató műsort szolgáltatott nekünk Tamás két percben. A zsűri hiányolta gitárját, de ugyanakkor értékelték is a belecsempészett poénokat. Sajnos valakitől meg kellett válni ezen döntő alkalmával is, sportszerűségét bebizonyította a párbaj alkalmával is a rekedt Varga Ferenccel szemben – a közönség mégis őt ítélte gyengébbnek.

Rúzsa Magdolna (1) : Percy Sledge - When A Man Loves A Woman (Dirty Dancing)
Magdi képes a játék végefelé is meglepni mindenkit, ugyanis messze fölülmúlva eddigi teljesítményét két elképesztő előadással kápráztatta el a közönséget. Bevezetőjében azt mondta, távol áll tőle a blues-os műfaj, ám erre rácáfolt kiemelkedően jó produkciója. Hangja tiszta, minden hibától mentes volt, a romantikus hangulatot és érzéseket különleges tehetséggel mutatta be, Soma szinte prófétai szerepet húzott rá.

Rúzsa Magdolna (2) : Goran Bregovic - Ederlezi (Cigányok ideje)
Különleges művészi előadással, és megdöbbentő valódisággal árasztotta el a közönséget, a szerbül énekelt – mégis mindenki számára egyértelmű – számmal. Hangja fényes, érzésekkel teli volt, intonációs hibái egyáltalán nem voltak. A zsűri ezután a dal után joggal ajnározta, dicsérte míg el nem kezdett sírni a boldogságtól.

Kontor Tamás, Szabó Eszter és Varga Ferenc kapták a legkevesebb szavazatot, a zsűri Esztert jutatta tovább. A Sonny and Cher: I Got You Babe alkotta a párbaj dal szerepét, előadás közben Kontor Tamás sportszerűen viselkedett, segített Ferencnek. A közönség Ferencnek szavazott bizalmat, Kontor Tamás kiesett, ám meg van elégedve eddig elért eredményével: „Vigaszágról, gitárosként, három párbaj után, ötödik helyen végezni, az nem rossz.”

foto: Megasztar.hu

[2006.04.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még