2024. május 20. | hétfő | Bernát, Felícia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Listamustra

Nagy-Britanniában tegnap a tizedik dal látott napvilágot Michael Jackson februárban indult sorozatából. Mint ismert, az egykori popkirály úgy döntött, újból kiadja maxi CD-n a legfontosabb slágereit, kiegészítve a videoklipjeikkel. Az elsőként megjelent Thriller című dalhoz exkluzív doboz társult, ebbe helyezhető be az összes kislemez – a Thrillert Nagy-Britanniában kizárták a slágerlistáról, a szabályok ugyanis nem teszik lehetővé a szereplést, ha ajándékot csomagolnak a hanghordozó mellé. Eddig a többi dal bekerült a TOP 20-ba, az első tízes mezőnyt azonban idáig egyik sem tudta meghódítani. Hétről hétre nagyjából ugyanolyan példányszámban fogynak, ezért helyezésük attól függ, mennyire erős az adott hét újdonságok tekintetében. A Billie Jean szerepelt a legmagasabban, a tizenegyedik helyig jutott. A sorozat egyébként nemcsak a szigetországban, hanem például Németországban is megjelenik.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Gnarls Barkley: Crazy
2. Shayne Ward: No Promises
3. Mary J. Blige & U2: One

Nagylemezek
1. The Streets: The Hardest Way To Make An Easy Living
2. Massive Attack: Collected – The Best Of
3. The Kooks: Inside In / Inside Out

Történelmi listavezető diadalmenete
Változatlanul az angol hip-hop lemezlovas, Danger Mouse és az amerikai rapper, Cee-Lo alkotta Gnarls Barkley uralja a dalok mezőnyét. Mint ismert, a Crazy a brit zenetörténet első olyan listavezetője, amely már a megjelenés napján, a digitális letöltéseknek köszönhetően elfoglalta a csúcsot. A kislemezlistán a felvételek helyezését 2005 áprilisától a maxi CD-n értékesített és az online zeneáruházakból letöltött példányok együttes száma adja. Az összesítésre kizárólag akkor kerülhetnek fel, ha a boltokban is kaphatók legalább korlátozott példányszámban. A listát összeállító The Official UK Charts Company március közepén módosított a szabályon, a dalok már a boltokba kerülés hetében is szerepelhetnek a listán, tehát egy héttel korábban felkerülhetnek, mint eddig, ha megfelelő számban töltötték le az internetről.
A The X Factor című tehetségkutató műsor második szériájának győztese, Shayne Ward ezúttal nem tudta megismételni karácsonyi bravúrját – újdonsága, a No Promises a második helyen nyitott. (That’s My Goal című dala december 21-én került a boltokba, s az évből hátralévő tizenegy nap alatt 874 444 darabot vásároltak meg belőle, ezzel 2005 második legnagyobb példányban elkelt felvétele lett.) Az amerikai hip-hop királynő, Mary J. Blige eddigi legnagyobb brit slágere, a U2-féle One átdolgozása egy helyezést rontva a harmadikra csúszott vissza.
Az albumlistán a 2005 februárjában „A legjobb brit férfi előadó” kategóriában BRIT Awardsot nyert Mike Skinner egyszemélyes formációja, a The Streets debütált az élen. A második helyen a trip-hop úttörője, a bristoli Massive Attack karrierösszegző albuma áll, megelőzve a brightoni The Kooks nevű zenekart, amelynek korongja iránt a Naive című kislemezdal sikerének köszönhetően nőtt meg az érdeklődés.

Németország
Kislemezek
1. Tobias Regner: I Still Burn
2. Bob Sinclar Presents Goleo VI Featuring Gary ”Nesta” Pine: Love Generation
3. Texas Lightning: No No Never

Nagylemezek
1. P!nk: I’m Not Dead
2. Rosenstolz: Das Grosse Leben
3. Katie Melua: Piece By Piece

Egyre népszerűbb az eurovíziós-dal
Második hete a március 18-án befejeződött Deutschland sucht den SuperStar című tehetségkutató műsor harmadik szériájának nyertese, Tobias Regner tanyázik az élen. A legnagyobb veszélyt a verseny második helyezettje, Mike Leon Grosch jelenti számára, akinek Don’t Let It Get You Down című dala pénteken kerül a boltokba.
A harmadik helyen a Texas Lightning szerepel. Az ausztrál énekesnővel felálló countryzenekar képviseli a német színeket májusban az Athénban megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. További két jelölt próbálta meg kiharcolni a továbbjutást a fesztivál hazai döntőjében: Thomas Anders és a görög származású Vicky Leandros, aki már egyszer, ’72-ben Luxemburg színeiben megnyerte a megmérettetést. A Texas Lightning egyébként nem újonc a német listán, tavaly ősszel már szerepelt az összesítésen – a Like A Virgin című Madonna-sláger countrys átdolgozásával a 91. helyig jutott.
I’m Not Dead, vagyis Nem haltam meg – kürtöli világgá új lemezének címében P!nk, amely némi meglepetésre az albumlista élén nyitott. A helyezéshez nagyban hozzájárult a beharangozó kislemezdal, a Stupid Girls sikere, amelyben az énekesnő görbe tükröt állít a Jessica Simpson és Paris Hilton típusú cicababák elé. Csak nehezen tudta kiharcolni kiadójánál, hogy ez a felvétel jelenhessen meg elsőként maxi CD-n.

(Puha József, Új Szó)

[2006.04.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még