2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolódó Kiadványok
The Streets: The Hardest Way
Kapcsolatok
The Streets

Mike Skinner – teljes csőd után félsiker

A birminghami énekes új, harmadik lemeze a The Hardest Way To Make An Easy Living címet viseli, és hétfőn a brit albumlista élén debütált.

A The Streets úgynevezett egyszemélyes formáció. A név mögött egy fiatalember, Mike Skinner áll, aki alaposan megosztja az angol társadalmat. Miközben a zenészszakma korunk legkiválóbb szövegírójának tartja, és tavaly még BRIT Awards-díjat is kapott „A legjobb brit férfi előadó” kategóriában, addig jó néhány szülő feketelistára helyezte, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megóvják tőle csemetéiket.

Mike az alacsonyabb társadalmi osztályok fiataljainak életéről szóló szövegeivel és a hip-hop, a garage, valamint a klasszikus britpop elemeit vegyítő zenéjével az egyik legnépszerűbb alakjává vált napjaink brit popzenéjének. Már a bemutatkozó lemezével, a 2002 októberében kiadott Original Pirate Material cíművel hatalmas szakmai és közönségsikert aratott. 2004 májusában jelent meg második korongja, az A Grand Don’t Come For Free, amely úgynevezett konceptalbum: egybefüggő történetfolyam – ahogy ő mondja – egy örök vesztes szerencsétlenkedéseiről. Az év júliusában életében először a brit kislemezlista csúcsát is meghódította, a Dry Your Eyes című slágerével.

A közelmúltig az életében fontos szerepet játszott az alkohol – a szerencsejátékok és a bunyók mellett. Miután 2005 elejére az összes vagyonát sikerült elherdálnia, sorsdöntő elhatározásra szánta rá magát. 2005 márciusában a The Sun újságírójának beszélt erről. Elmondta, hogy addig mindössze egy alkalommal lépett fel teljesen józanul, és az a koncert olyan jól sikerült, hogy a jövőben ezt az utat kívánja járni. „Kezdtem abszolút röhejessé válni a színpadon, és nagyon gorombán viselkedtem a rajongóimmal is. Muszáj volt változtatni az életemen. Első lépésként saját lemezkiadót alapítottam The Beats néven, ez az első üzleti vállalkozásom. Korábban minden pénzemet szerencsejátékokra pazaroltam, így a kiadó alapítása részemről a megkomolyodás egyik jele” – nyilatkozta. A teljes csőd után mára sikerült egyenesbe jönnie.

Az év legelején még arról beszélt, hogy népszerű amerikai sztárokkal szeretné rögzíteni a harmadik korongját, azzal a nem titkolt céllal, hogy a tengerentúlon is sikerülhessen neki a nagy áttörés. Gwen Stefanit és Snoop Doggot szemelte ki magának. A terve végül nem vált valóra. „Az A Grand Don’t Come For Free után elgondolkodtam, miről fogok legközelebb énekelni. Szerencsére az élet tálcán kínálta az újabb lehetőségeket. El sem hinnétek, mi minden történt velem, miközben távoli országokban utazgattam. Miután leküzdöttem a játékszenvedélyemet, elkezdtem dolgozni az albumon, a stúdiómunkálatok utolsó fázisa New Yorkban zajlott. Az album olyan lett, amilyennek terveztem, ennek ellenére csak félsikerről beszélhetek. Nagyon szerettem volna, ha Gwen Stefani és Snoop Dogg is közreműködik rajta, de ez nem jött össze. Talán majd legközelebb sikerül, mert ez olyan ötlet, amelyről nem mondok le. Továbbra is keresni fogom őket” – nyilatkozta.

(Puha József, Új Szó)

[2006.04.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még