2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Fish! 7. születésnap
Kapcsolatok
Fish!
Kapcsolódó események
Fish! születésnapi party
[2006. április 15.
szombat 21:00]

Fish! hetedik születésnapja, a Szociál klubban

Hét szál gyertya a Fish! zenekar születésnapi tortáján.

Ki hitte volna, hogy ezt is megérjük egyszer (nagy-nagy szerencsénkre)? Hét éves lett a Fish! névre keresztelt zenei formáció! A srácok méltó bulival ünnepelték a zenekar fennállásának hetedik évfordulóját a budapesti Szociál klubban. De nem csak ők hergelték és hengerelték le a közönséget április 15.-én! Jelenlétével emelte az est fényét: a Nuke és a Sun Workshop is. Az utóbbi alakulatnak ráadásul ez volt a lemezbemutató koncertje.

A helynek (Szociál klub) van egy sajátságos varázsa, amit az eddigi szórakozóhelyeken nem igen tapasztaltam, a változatosság. A hely maga nem nagyobb, mint két nappali -esetleg három, a színpaddal együtt- van leülős, puffos rész, van kocsmahangulatot idéző pultos, talponállós rész, a közönség sokrétű szórakoztatását célozván. A leülős részre a hatvanas évekbeli bútorzat volt a jellemző, stílusosan illeszkedve a fölötte lógó sárga, narancs, piros kör alakú díszekhez és a piros hangulatvilágításhoz. A talponállós rész fölött a lámpákat kifúrt fenekű fémvödrökkel borították. Itt volt található a bárpult, ahol két csapos nyomta az ipart, igen jó hangulatban.

Mind a három fellépő zenekar hasonló zenei stílust képviselt, előadásaikkal kellemes kis házibuli hangulatot teremtve, a nagyjából százötven-kétszáz fős közönség részére, ami súrolta a hely kényelmes befogadó képességét.

Este tíz óra után, kis késéssel a Nuke kezdett, nagyjából fél órán át voltak a színpadon. Bár a nép nem igazán mozdult rájuk, inkább ültek és sörözgettek, illetve a színpadtól kicsit távolabb álltak és ütemesen bólogattak a zenére, de bemelegítésnek nem is volt olyan rossz ez a kis csapat, sőt!

Utánuk rövid szünettel –amit sikerült fél óráig húzni- a lemezbemutatós Sun Workshop került a kulisszák elé. Első lemezük címe: Marilyn more low. Az albumon nagyon ütős kis számok találhatóak, már amennyire meglehetett ítélni abból, amit előadtak. Az előadást feldobta és hangulatossá tette a zenekar háta mögötti kivetítő. De különleges és egyedi volt még, hogy csörgődobot és szaxofont is használtak a zenéjük színesítéséhez. A publikum tapssal, táncolással és ugrálással díjazta, ezt a színvonalas, profi és a fülnek teljes mértékben élvezhető előadást. Kellőképpen felrázva és beindítva őket a születésnapos (Fish!) számára!

Rövid beállás, hangolás és hangolódás után a húrok közé csapott a zenekar. A hét évnyi zenélés meg is látszott a zenekaron és az előadásukon. Nem ez volt életem első Fish! koncertje és bátran merem állítani, hogy a vérprofi jelző teljesen ráillik a zenekarra és az őket körülvevő stábra! A hangosítás, mint mindig, most is tökéletes volt, sehol egy oda nem illő hang, vagy mikrofongerjedés.

A csapat, mindent elsöprő energiával száguldott végig a számokon, amiket Krisztián (énekes) jópofa kommentárjai vezettek fel. Ellentmondást nem tűrően szólította fel a közönség testét a zene: táncolásra, ugrándozásra, sikításra, éneklésre és mértéktelen szórakozásra. Aminek persze a rajongók kezei, lábai szó nélkül engedelmeskedtek. A tömeg végig énekelte és tombolta a zenekarral azt a másfél órát, amit a színpadon töltöttek.
Jó volt látni, hogy a születésnapi bulin megjelent a Blindmyself énekese és gitárosa és még más híres magyar zenekarok tagjai is. Tisztelegve jelenlétükkel az eltelt hét év előtt és azelőtt, amit a Fish! eddig elért. És csak remélni tudjuk, hogy a 14. születésnapot is megünnepelhetjük majd, hisz ez a zenekar ennél sokkal többre is hivatott még!

A végső kifulladás után, a koncertek befejeztével a zenekarok kedvenc zenéi szóltak hajnalig azoknak, akik nem szeretik az éjszakai járatokat, vagy amúgy sem tudják, honnan indul… 

Vankó Kata, Kelemen András

[2006.04.21.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
blez 2006.04.22. 20:51 • [1]
Csodality

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még