2024. május 27. | hétfő | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Zorán koncert sajtótájlkoztató 2005 április

Zorán koncert 2005

A hetek óta zajló koncertsorozat legnagyobb koncertje lesz április 15-én a Sportarénában.

Este nyolckor van a koncertkezdés, amint a 10 ezer ember elhelyezkedik. Hely már nincs, legalábbis a pletykák szerint.
Sztevanovity Zorán, énekes, gitáros, zeneszerző hangját először az 1963-as Ki Mit Tud?-on hallhattuk. Azóta számos lemezet adott ki, Liszt Ferenc-díjjal és sokszori eMeRTon-díjjal is kitüntetett, ő volt az aki hazánk zenészei közül először adott Unplugged koncertet a Vigadó kamaratermében 1993-ban.

A legendás Metro együttesnek alapító tagja volt, szólókarrierjét pedig 1977-ben kezdte el. Legutóbbi nagylemeze 2001-ben került a boltokba, a Így alakult címmel, sokak szerint minden idők legjobb Zorán lemeze.

A műsor sokat ígérő: a tavalyi vígszínházi koncertekhez hasonlóan benépesül a színpad vendégművészekkel, zenészbarátokkal. Kern András, Somló Tamás, Gerendás Péter, Auth Csilla és mások mellett természetesen ott lesz a nagy Zorán-koncertek állandó vendége, Presser Gábor is.
A programban a „kihagyhatatlan”, évtizedes slágerek mellett megjelennek ritkábban játszott, de Zorán szívének kedves szerzemények is, és elhangzik az új minialbum, "A körben" mind a négy dala, sőt két olyan új dal is, ami a lemezen nem jelenhetett meg.

A turné már megy egy ideje, tehát a program begyakorolt. Sok új dal fog szerepelni, a műsor harmadát ez teszi ki - Sting: A körben, Billy Joel: A nő, Chapman: Üres bölcsőt ringat hold fénye, L. Cohen: Záróra illetve az "engedélyezetlen" dalok: Sprigsteen Philadelphia, Eric Clapton: Wonderful tonight. Az utóbbi két dal csak adminisztratív okok miatt nem került fel a lemezre, egyszerűen nem jött meg az engedély, és a lemezt le kellett zárni.

Zorán elmondta, hogy természetesen játszani fogja a semmiképpen el nem hagyható klasszikusokat is: Apám hitte, hiszen az minden alkalommal más, Volt egy tánc, Ünnep, Egészen egyszerű dal, Zorán első szólólemezéről. Ezen kívül Orosz Zoltán egy vadonatúj művét is hallhatjuk, ahogy elereszti harmonikáját egy liber tango erejéig.

Zorán ismert a kütyüzési hajlamáról, ismeri a technika legújabb vívmányait, és mindig igyekszik a legújabb dolgokat mindennapi munkájában felhasználni. Technikai újdonság lesz a koncerten az aktív mátrixos vetítővászon, mely Zorán régi vágya.

Akik a koncerten játszani fognak: Horváth Kornél, Sipeki Zoltán, Orosz Zoltán, Latman Béla, Gege Lajos, Kovács Péter. A csapat vokalista lányait is sikerült bemutatni a sajtó képviselőinek: Kabelács Rita, Óvári Éva és Dávid Adrien erősítik Zorán hangját, illetve Nádasi Veronika fog még csatlakozni a koncerten.

Zorán állandó szponzorai: T-Mobil, Volkswagen, OTP, ezen kívül: Siemens, Szerencsejáték Rt., médiatámogatók: RTL klub, Mai nap, Slágerrádió, Duna TV aki felveszi a műsort és le is adja remélhetőleg hamar, majd utána a Magyar Televízió is közvetíti.

Sir Oesh

[2005.04.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
empty: treeItemFullName(classified_section,0) [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még