2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Jazzhíd 2006

Európa Jazzhíd 2006

Két nagyszínpad, 14 koncert, több mint 100 muzsikus, 10 országból –így foglalhatnánk össze számokban az április 30-án megrendezett Európa Jazzhíd 2006 elnevezésű rendezvényt.

A rendezvény ötletét a 2005-ös Örömkoncert sikere adta - amiről mi is beszámoltunk -, a másik szempont az Európai Unióhoz való csatlakozás napja ill. annak előestéje, ami a fellépőkben is hidat képezett Európa felé. A jeles és élvonalbéli hazai jazz muzsikusokon kívül eljöttek Hollandiából, Finnországból, Olaszországból, Németországból, Franciaországból, Szlovákiából, hogy egy igazi fantasztikus „jam session” keretében találhassanak közös hangnemet a zene közös nyelvén, ami határok nélküli.

A három helyszín a Millenáris Teátrum, a Clark Ádám tér a Lánchíd és az alagút közötti terület, valamint a Columbus Jazzklub. Magam részéről a Clark Ádám teret választottam kora délutáni programnak. Gondolom, senkinek sem kell külön ecsetelni a hely szellemiségét és szépségét, de mégis engem is meglepett mennyire jó hátteret adott a felállított színpadnak a kivilágított alagút látképe. Valamint külön öröm volt, hogy gyalogosan a forgalom elől elzárt Lánchídon kelhettem át Pestről Budára.

Sajnos „főszereplője” lett az időjárás ismételten a beszámolómnak, hiszen sokan kétkedve néztek az égre és esőtől tartva sajnos inkább távol maradtak a szabadtéri rendezvényektől. Igaz nagyon nehéz hónapokkal korábban – amikor elkezdik szervezni a programokat – megjósolni milyen idő várható és ez a rizikója a szabadtéren tartandó buliknak.

Tehát a saroktaposó tömegek most elmaradtak, pedig a programok és zenei csemegék indokolták volna a nagyobb részvételt, hogy miről és kiről maradt le aki nem mert otthonról kimozdulni: 

A Millenáris teátrumban felléptek: Közép-Kelet-Európai Jazz Műhely, Hat ok (Hun), Terje Isungset (Nor), Dél-alföldi Szaxofon együttes, Lantos Zoltán Mirrorworld, Tobias Delius 4tet (Hol)+Grencsó István.

A Clark Ádám téren: Modern Art Orchestra, Berki Tamás Band, Borbély Műhely, Szakcsi Jr Trio, Kaltenecker Trio, Contemporary Gregorian, Oláh Kálmán Trio, Babos Project Special.

A Columbus Jazz hajón pedig este tíztől „jam session” éjfélig.

Zeneileg és élményből volt bőven gyakorlatilag minden produkció a saját műfajának és sajátos értékeinek legjavát hallhattuk, de senkit sem szeretnék megbántani, hogy kiemeljem a többi produkció közül.

A nép kissé felbátorodva pont a legvégére ért oda így az utolsó fellépőn a Babos Project Specialon voltak a legtöbben, majd némi séta ismét át a hídon és irány a Columbus hajó a pesti oldalon, ahol sikerült egy fantasztikus vacsorát elköltenem és már be is indult a „jam session” buli éjfélig.

-BK-

[2006.05.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még