2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
MusicalPlusz
MusicalPlusz
Kapcsolódó Kiadványok
Földes Tamás: „Negyvenedik Tél – Versek és Dallamok”
Kapcsolatok
Janza Kata
Földes Tamás
Polyák Lilla
Serbán Attila
Szomor György
Csengeri Ottília
Németh Attila
Musical
Kapcsolódó események
MusicalPlusz 4
[2006. május 6.
szombat 14:00]

A vegyes visszhang ellenére siker – Musical Plusz IV.

Régi színházterem, fapadok, deszka - illat. Az Erzsébetligeti Színház terme, ahol immáron a negyedik Musical Plusz került megrendezésre május első szombatján, délután kettőkor.

A helyszínválasztás talán nem a legszerencsésebb volt, akadtak gondok a hangosítással is, ettől függetlenül a fellépők: Janza Kata, Csengery Ottília, Polyák Lilla, Földes Tamás, Németh Attila, Szomor György és Serbán Attila, valamint a fantasztikusan összeállított műsor kárpótolták a közönséget a kisebb kellemetlenségekért.

A nyitányt Polyák Lillától hallhattuk, aki a Cabaret című musical betétdalát énekelte el, majd színpadra lebbent Janza Kata, aki a továbbiakban kellemes humorával és bájával a rendezvény háziasszonyaként szórakoztatta a közönséget, anélkül, hogy bekapcsolta volna a mikrofonját, de ezt egy technikus megoldotta neki. Persze innentől kezdve nem sikerült komolyra vennie a háziasszony-figurát. Náray Erika is büszke lett volna rá.

A meghívott művészek és művésznők igazán kitettek magukért, Serbán Attila egy vadonatúj számot is hozott nekünk, a Surprise-t, ami még nem hangzott el magyarországi musical-színpadon (vagy legalábbis nem tudok róla). Németh Attila és Szomor György Hair-blokkal (Haj, Berger) kedveskedtek, lehetőleg duettben, majd a Grease című musicalből szintén duettben, előadták a Villámzselét is.

Csengery Ottilia szokásához híven igazi dívaként tündökölt a színpadon, és a délután egyik meglepetéseként Földes Tamással elénekelték az Operaház Fantomjának betétdalát. Az altként megismert Ottilia ezzel nem kis elismerésre tett szert, megmutatta, vannak neki rejtett oldalai is.
Janza Kata és Polyák Lilla, az Operettszínház verhetetlen hangú énekes-színésznői is duetteztek egyet (No more tears), és természetesen taroltak vele. Földes Tamás ismét hozott egy szonettet, melyet ő maga zenésített meg, ám ezúttal olyat, ami a kislemezen nincs rajta. Nem okozott csalódást, én alig várom, hogy megjelenjen a nagylemeze is.

Elhangzottak még dalok a Jekyll és Hyde-ból (Férfi kell-Janza, Ördögi Tánc-Janza-Földes), az Elisabethből (Bennem mint tükrödben-Szomor-Janza), Nyomorultakból (Senkim már-Polyák), Légy jó mindhaláligból (Az élet szép-Földes). Németh Attila ismét megörvendeztette a hallgatóságot egy saját számmal (Vágyom a szót), de volt még Valahol Európában (Mért van-Serbán), István a király (Oly távol vagy tőlem-Janza-Szomor) is. Csengery Ottilia a New York és a Copacabana című számokkal aratott osztatlan sikert. A délután két fénypontja azonban sokak szerint Polyák Lillától a Szerelmünk (Volt egyszer egy csapat), valamint Serbán Attilától a Szegény kissrác panaszai (Sakk) volt.

Mindent egybe véve kellemes két és fél órát tölthettünk az Erzsébetligeti Színház falai között, s bár még nem tudni, hol kerül megrendezésre a következő Musical Plusz, a szervezők számíthatnak a negyediken résztvevő közönség nagyobb részére, illetve remélhetőleg olyankora is, akik ez alkalommal nem tudtak eljönni.

Sík Bernadett

[2006.05.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még