2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szinti zene szteroidokkal feldúsítva - fedezd fel Daniel Powter különös világát!
Kapcsolatok
Daniel Powter

Daniel Powter és az amerikai Megasztár

Daniel Powter tudja, mit jelent kiesni. Gyerekkorában, amikor még nem zongorán játszott, hanem hegedült, sok versenyen részt vett, és sosem jutott túl messzire.

Ezért is tartja ironikusnak, hogy "Bad Day" című dala úgy lett hatalmas sláger, hogy az amerikai Megasztár - vagyis az American Idol - egyik zenéjévé tették: akkor játsszák a dalt a televíziós vetélkedőben, amikor a kieső játékost bejelentik. A 35 éves Powtert azonban ez egyáltalán nem zavarja, hiszen ettől lett sztár, és ettől lett a dal 5 hétig listavezető az Egyesült Államokban.

"Amikor elkezdtem dolgozni ezen az albumon, igazából magamnak csináltam - mondja Daniel. - Csak annyit szerettem volna elérni, hogy legyen egy terjesztőm, és kiálhassak élőben az emberek elé, mindegy, hogy az 40, vagy 1000 ember. Már hosszú ideje próbálkoztam hiába, és közben arra jöttem rá, hogy minél inkább magamnak írom a dalokat, annál sikeresebb leszek. Így hát elkezdtem olyan dalokat írni, amik nekem tetszenek, és nem olyanokat, amikről azt gondoltam, hogy másoknak tetszhetnek.

Korábban mindig mások mellett zenéltem, pl. Chris Isaak zenekarában is billentyűztem egy ideig. Mindent megtettem, aprópénzből éltem, csak az számított, hogy zenélhessek. Ezt a lemezemet a saját lakásomban rögzítettem, ami kényelmes volt, meg persze kényszermegoldás is, hiszen semmi pénzem nem volt. Így ez a siker most nagyon hirtelen jött nekem, és még szoknom kell a reflektorfényben-levést. De természetesen boldog vagyok, hiszen a zene kihúzott engem a csigaházamból, kinyitotta az ajtaimat és segített, hogy képes legyek az emberek szemébe nézni."

Powtert sokan hasonlítják James Blunthoz, karrierjük is egyszerre kezdett fellendülni. Hogy mit gondol erről Daniel?
"Sokat beszélgettünk erről James-szel. A zenénk totálisan különbözik. Engem ez egyáltalán nem zavar. Az emberek hajlamosak arra, hogy beletegyenek téged egy skatulyába és rád zárják, ettől jobban érzik magukat. Ezt minden zenésznek át kell élnie, és nem csak a hallgatóktól, de a kritikusoktól is. James is egyetért abban, hogy mindössze annyi bennünk a közös, hogy dalíró énekesek vagyunk és a dalaink sikeresek."

És hogy miért van mindig sapkában?
"Ez elég érdekes, tulajdonképpen egy menedéknek használom. Biztonságban érzem magam tőle. Sokan azt mondják, a zongora is egy fal körülöttem. Azt hiszem igazuk van, zűrös fickó vagyok, akinek szüksége van menedékre!" - nevet Powter.

-Warner Music-

[2006.05.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még