2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Bruce Springsteen: We Shall Overcome
Kapcsolatok
Bruce Springsteen
Pete Seeger
Sony Music

A zene nagyfőnöke új oldaláról mutatkozik meg új albumán!

Bruce Springsteen és Pete Seeger két nagyszerű amerikai művész, akikben ugyan sok közös vonás van, ám a zenei életben betöltött szerepük és stílusuk annyira különbözik, hogy nem nyilvánvaló az együttműködés közöttük.

Most azonban mégis "összeolvadnak" Springsteen új albumának köszönhetően, mely a "We Shall Overcome: The Seeger Sessions" címet viseli, és 13 dalt tartalmaz Seeger, az amerikai népzene királyának közreműködésével.

A "We Shall Overcome - The Seeger Sessions" óriási világsikerét jelzi, hogy Bruce Springsteen csak erre a kiadványra vonatkozóan több mint 1 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Az album vezető, #1 pozícióban van az összeurópai, valamint az olasz, a svéd és a norvég eladási listán. Szintén kiváló eredményként top 5 az alábbi országokban: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztria, Belgium, Dánia, Németország, Hollandia, Írország, Egyesült Királyság.

Egyrészt nagyon élvezetes és megható a lemez anyaga, mert a készítői vitathatatlanul az amerikai zene és dalok mérföldkövei, akik elmesélik, hogy az emberek hogyan dolgoznak, táncolnak, szeretnek, élnek át katasztrófákat és találnak inspirációt maguk számára a túléléshez. Másrészt egy kis "csalódást" okoz, hiszen a Seegertől választott 13 dalban Springsteen figyelmen kívül hagyja a legerősebb köteléket kettejük között: a zenei képzeletet, mint a szociális és politikai változások motorját.

Seeger most 86 éves, és meglehetősen inaktív, már jó előre megfizette az árát mostani helyzetének, amikor baloldali politikája miatt az '50-60-as években feketelistára került. Ám ez sem tudta megállítani abban, hogy mérhetetlen zenei befolyásra és kulturális erőre tegyen szert.

A "The Seeger Sessions" Springsteen első olyan albuma, melyről hiányoznak saját, rockos hangzású dalai, és ebből az alkalomból amerikai zenei stílusok kavalkádja található meg a lemezen gitár, bendzsó, hegedű, kürt, harmonika, zongora és dobok segítségével. Ám a zene hangzása mindig könnyed marad, melyet "déli" jelleg jár át a dixieland rézfúvósoknak, illetve a New Orleans-i szimfonikusoknak köszönhetően. Igazi nagyzenekari kíséretről beszélhetünk tehát Bruce Springsteen 14. stúdióalbumának kapcsán.

Az új zenei irányról beszélve a művész azt mondta: "Sok dalomra igaz - különösen, ha akusztikus zenét írok -, hogy a népi tradícióból táplálkozik. Ennek az albumnak a készítése kapcsán nagyon felszabadultnak és kreatívnak éreztem magam, mert nagyon szeretem a különböző gyökerekből táplálkozó hangokat; egy egész világot képesek megidézni néhány hangjeggyel és néhány szóval."

A nagylemezt exkluzív Dual Disc formában dobták piacra: a teljes album a CD-oldalon hallható, míg a DVD az anyag PCM sztereó verzióját tartalmazza, illetve egy rövidfilm keretében betekintést enged a válogatás készítésének és rögzítésének munkálataiba. A DVD-oldalon két bónusz track is helyet kapott.

- SonyBMG -

[2006.05.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még