2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Keane: Under The Iron Sea
Kapcsolatok
Keane
Universal Music
Legnépszerűbb csengőhangok

Júniusban jön az új Keane album

A 2004-ben megjelent Hopes and Fears című debütáló album és a 2005-ös Live EP után a Keane június 12-én új albummal jelentkezik.

Az Under The Iron Sea című korong 12 új dalt tartalmaz; az Is It Any Wonder című első kiemelt szám a háromtagú zenekar komorabb, merészebb oldalát mutatja be: az identitáskeresésről, az ártatlanság elvesztéséről szól.

Mint ismeretes, a Keane 1997-ben alakult egy hastingsi középiskolában. 2002-ben két klubkoncertet adtak, a 12 Bar Clubban és Betsey Trotwoodban. A Fierce Panda mogulja, Simon Williams látta a koncertet és azonnal felfigyelt a tehetséges trióra. Nem sokkal később megjelent az Everybody's Changing című kislemez, amely a Fierce Panda történetének az egyik legsikeresebb maxija lett, ami igen szép elismerés, hiszen a kiadóhoz tartoztak az Idlewild, Supergrass és a Coldplay korai felvételei is.

Az első UK turnén Tom, Richard és Tim hol 5, hol 300 ember előtt játszott, de eszük ágában sem volt feladni. Kitartásuknak köszönhetően Hopes and Fears című albumukkal listavezetők lettek a UK listán, sőt, elsőségüket három egymást követő héten meg is tartották.

A 2005-ös Brit Awards zenei díjkiosztó ünnepségen két díjat vehettek át: a Legjobb brit album (Hopes and Fears) és a Legjobb brit felfedezett -díját. A 2004-es összesített UK album eladási listán # 2 lett a Hopes and Fears, amely 6-szoros platina státuszt ért el 1.800.000 példánnyal! Az albumból világszerte 5 millió darab kelt el! További jó hír, hogy a tekintélyes brit Q magazin a 2004-es év albumának választotta bemutatkozó lemezüket! Sőt, legjobb új csapat kategóriában még Grammy-díjra is jelölték a zenekart!

2004-ben négy UK turnét adtak, 2005 októberére már túl voltak öt amerikai turnén, beleértve a U2-val közös Madison Square Gardensbeli koncertet, felléptek Mexikóban, Japánban, Ausztráliában, számos európai városban, köztük a londoni Live 8 show-n is.

A bemutatkozó albumukat népszerűsítő koncertsorozat végén, 2005 októberében stúdióba vonultak, hogy az új lemezen dolgozzanak. Az Under The Iron Sea anyagát a The Magic Shopban (Soho, New York) és a Helioscentric Studiosban (Battle) vették fel. A végeredmény komorabb hangvételű lemez lett.

Megpróbáltunk szembeszállni a félelmeinkkel, a legsötétebb helyekre eljutni a lelkünkben, megvizsgáltuk az egymáshoz, a világhoz fűződő kapcsolatunkat. Ezt a hangulatot, önvizsgálatot adják vissza a dalszövegek is. Hogy még hűebben vissza tudjuk adni a bennünk munkálkodó érzéseket, szereztünk egy régi elektromos zongorát és pár új szintetizátort is. Az album tele van érzelemmel, olykor indulattal” –fűzik hozzá a fiúk.

Külön érdekesség, hogy az Atlantic című számot Irvine Welsh, a Trainspotting és a The Acid House szerzője ihlette.

(Universal Music)

[2006.05.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még