2024. május 13. | hétfő | Szervác, Imola nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó események
Rockinform Fesztivál
[2006. május 25.
csütörtök 18:45]

A Rockinform Fesztivál fellépői

Május 25-én este a Petőfi Csarnok színpadán, különleges estében lesz részük azoknak, akik ellátogatnak a Rockinform Fesztiválra.

A rocktársadalom – mint már annyiszor – most is megmozdult, hogy segítő kezet nyújtson, ezúttal egy sajtóorgánum támogatására. Történetesen a Rockinform Magazin, e nagy múltú, a szakmában egyöntetűen köztiszteletnek és szeretnek örvendő lap működése került nehéz helyzetbe. Az újság a rock széles spektrumát felölelve vállalta /vállalja az igényes produkciók népszerűsítését, a szakmába vágó hírekről, eseményekről szóló hiteles tájékoztatást. Nem egy, nem kettő – ma már befutottnak számító zenekar, előadó köszönheti ismertségét, pályafutását a Rockinformnak. Ebből kiindulván, az itt fellépők, a hívó szóra azonnal igent mondva vállalták, hogy fellépti díjukról lemondanak az újság megsegítésére.
E sokat szidott, lenézett, méltatlanul háttérbe szorított műfaj hazai és nemzetközi képviselői, számtalanszor bizonyították önzetlen segítőkészségüket, ha arra szükség volt. Elég, ha az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére, az afrikai éhezők támogatására, vagy éppen egy súlyos beteg zenésztárs gyógykezeléséért adott segélykoncertekre gondolunk! A sor korántsem teljes; a lényeg, hogy a rockzenészek mindig ott voltak, vannak, ahol segíteni és adni lehet, az összefogás erejével.

Napjaink pénzcentrikus, piacorientált, a hagyományos értékeket egyre kevésbé megbecsülő világában, az embert jóleső érzés tölti el, hogyha részt vehet egy nemes céllal létrehozott eseményen – akár nézőként, akár mint előadóművész.
A műsorban nyolc zenekar és öt szólista lép színpadra, hogy öt órán keresztül szóljon az örök és elpusztíthatatlan rock!

Mr.Basary Group / Kormorán
A hagyományos hard-rock képviselői-követői, akik kis klubokban népszerűsítik a műfajt, immár 15 éve. Műsorukon szerepelnek a Uriah Heep, a Deep Purple, a Queen, és Guns’ n’ Roses klasszikussá vált nótái, melyet a kitűnő torkú, zenekarvezető-énekes, Mr. Basary tolmácsol. Ő és a dobos Nagy László, egyben a Kormorán együttes tagjai is. Az idén 30 éves zenekar, a magyar népzenei gyökerekkel rendelkező folk muzsikát kitűnően ötvözi a kemény rockzenével. Az egyéni hangzásvilágot a két szólista lány (Géczy Erika, Tóth Renáta) és a hegedűn játszó Gáspár Álmos színesíti.

Latin duó (Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor)
A hazai rock-blues életbe importált latinos, spanyolos, mediterrán hangzás hiteles megszólaltatója a két, veteránnak számító gitáros fenomén. A lassan több mint 5 éve nagy sikerrel működő formáció elkalauzolja közönségét az egzotikus zene világába – minderre garanciát jelent az előadók karakteres megjelenése, virtuóz, hangszeres játéka – nem utolsó sorban a fülbemászó, különleges dallamok kellemes hatása.

Bikini együttes
A ’80-as évek óta létező, szupergruppként alakult együttes, a 20-25 éve meghonosított, némi átalakuláson keresztülment, igényes rockzene előadói. A dallamos – és mégis kemény alapokon nyugvó – rockzenekar mindig is nagy súlyt fektetett a dalszövegekre, melynek mondanivalójával nem mindig értettek egyet a múlt rendszer kultúrfelelősei.
D.Nagy Lajos egyéni énekhangja méltó partner a mögötte felsorakozó kitűnő zenészek játékához.

Team Rock Band és a Rocksztárok
A tavaly október 22-i Radics Béla – Taurus Emlékkoncertnek most egy kis eszenciájára futja a ráeső műsoridőből. Az említett buli sikere - és az abból készült DVD – önmagáért beszél. Az az óta tökéletesre csiszolódott együttműködés az 5 fellépő rocksztár és a kitűnő, tehetséges Team Rock Band között – adja a produkció megérdemelt sikerét.
RB Kapitány idén töltené be a 60. életévét; e műsor tisztelettel adózik a néhai gitárkirály emlékének.

Takáts Tamás Dirty Blues Band
Ismét egy klubzenekar, ezúttal nem a hard-rock, hanem a rhytm & blues világából. A banda 1989 óta él a köztudatban és különböző színpadokon. A Takáts Tamás nevével fémjelzett együttes következetesen nyomja a bluest, bizonyítva, hogy e műfajt nem mindig az élet szomorúbb, árnyékosabb oldaláról kell nézni; bizony létezik egy kissé ironikusabb – mégis odamondogatóbb – de azért ízig-vérig rhytm & blues változata is a stílusnak.

The Rock Band
A közelmúltban személyi változásokat is átélt hard-rock formáció a P.Mobil és környéke zenei hagyományait vállalja fel, miközben sikerült egyéni arculatát kialakítania. A régi, kipróbált harcosok és a fiatal, tehetséges gitárost magába foglaló együttes, Zeffer András énekesi posztra való avanzsálásával, új színt vitt a rock palettájára. A jövőre 10. évet lehúzó banda makacsul, kitartóan küzd a rockzene életben tartásáért – megérdemelt sikerrel.

Karthago
Ez az együttes, amely nem szorul bemutatásra! A rock – önmeghatározásukban: a „zöldbozót-rock” – képviselői, akik több mint 25 éve koptatják a rockszínpadok deszkáit. Egyéni, west-coast-ba hajló stílusuk, öt szólamban megszólaló vokáljuk, senkivel össze nem téveszthető muzsikájuk, változatlan sikerrel képviseli a hazai rock élmezőnyét. A megalakulásuk óta eltelt időben a tagok külön-külön is elértek egyéni sikereket; és mégis: ha a „rock elefántjai”összejönnek egy kis dübörgésre, ott keményen megmozdul a föld alattuk; ilyenkor a rajongók százai-ezrei éneklik együtt a csapattal. „Ugye eljössz még…?”

Hegedűs István

[2006.05.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még