2024. május 27. | hétfő | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
szilviac

Roni Size a Volt-on

Ahogy közeledik a VOLT Fesztivál időpontja, napról-napra újabb világsztárokkal erősödik a VOLT egyébként is rendkívül színes programja!
A drum and bass műfaj hívei számára szenzáció, hogy Roni Size és MC Dynamite is eljön a VOLT-ra.

Ugyancsak a VOLT vendége lesz a brit CLIENT. A Depeche Mode-os Andy Fletcher női duója a nagy európai fesztiválokon és az Erasure előzenekaraként mutatkozik mostanában, egyre nagyobb sikerrel.

Ugyancsak a Hűség Városába utazik a román származású Balanescu Quartet, az igazi crossover vonós-csapat, amely évtizedek óta popzenei újításairól, filmzenéiről és sajátos színpadi produkcióiról híres.

Roni Size a modern elektronikus tánczene, közelebbről a drum and bass- és a jungle-szcéna megkerülhetetlen és egyik legnagyobb hatású figurája, a fontosak között is az egyik legfontosabb, az egyenlők között is az egyik első.

Az elektronikus tánczene egyik "Mekkájában", a Massive Attack- és Portishead-féle triphop kapcsán is kulcsfontosságú Bristolban született, egy külvárosban nőtt fel, Trickyvel és Massive Attackékkel cseperedett, underground klubokban, house- és hiphop-bulikon pallérozta magát. Haverjaival és kollektívájával - többek közt DJ Die-jal, és DJ Krusttal - a 90-es évek elején alakította meg Full Cycle nevű labeljét, mely később önálló címkéket összefogó kiadócsoporttá terebélyesedett. Roni Size az 1997-es New Forms című albummal vált széles körben ismertté, majd két év múlva jelentkezett Breakbeat Era nevű elektronikus-vokális projektjével, újabb év múlva pedig In The Mode című, neves vendégeket - mások mellett a hiphopper Method Mant és a Rage Against The Machine frontemberét, Zack De La Rocha-t - felvonultató albummal jött ki. Miközben izgalmas élő programmal, a zenészeket, énekeseket, MC-ket és DJ-ket felvonultató Roni Size Live formációval koncertezik - mint ahogy tavaly a Szigeten is tapasztalhattuk -, utolsó két lemeze, a 2002-es Touching Down és a 2005-ös Return To V szólómunka: szerethető, táncos absztrakt izgalom várható az idei VOLT Fesztiválon, ahová DJ Krust tavalyi VOLTos partnere, MC Dynamite is elkíséri a Mestert.

[2005.04.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
empty: treeItemFullName(classified_section,0) [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még