2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Az utolsó csók
Rudolf
Kapcsolódó Kiadványok
Dolhai Attila: Ébredjen a nap
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház
Dolhai Attila
Mészáros Árpád Zsolt
Janza Kata
Polyák Lilla
Szabó P. Szilveszter
Földes Tamás
Németh Attila
Bereczki Zoltán
Kerényi Miklós Máté
Pálfalvy Attila
Kapcsolódó események
Rudolf
[2006. május 26.
péntek 19:00]

Az utolsó csók az Operettszínházban - képes beszámoló

Május 26-án a Budapesti Operettszínházban ősbemutatóra kerül sor. A  világpremieren a Rudolf - az utolsó csók alkotást mutatják be, ami a bécsi Vereinigte Bühnennel és a Szegedi Szabadtéri Játékokkal koprodukcióban készült. A nagy érdeklődéssel várt produkciót a május 22-én a sajtó képviselői látták először. A nem mindennapi bemutatón a Zene.hu is ott járt. Nézd meg a bal oldalon található galériánkat!

Az amerikai kontinens két prominens szerzője, Frank Wildhorn és Jack Murphy új műve, a Rudolf-történet új feldolgozása látható majd elsőként Magyarországon! Frank Wildhorn a Broadway keresett szerzője, Jekyll és Hyde című musicalje nem csupán New Yorkban és a világ számos más részén, de Budapesten is hatalmas siker volt néhány évvel ezelőtt. Pályáját azonban nem a színházban, hanem a popszakmában kezdte, legnagyobb sikerét dalszerzőként akkor érte el, amikor "Where Do Broken Hearts Go" című dala listavezető lett az amerikai slágerlistán, Whitney Houston előadásában. Dolgozott Liza Minnellivel, Sammy Davis, Jr.-ral, de legtöbbet a Broadway legendás dívájával, Linda Ederrel.

A Budapesti Operettszínház, a bécsi Vereinigte Bühnen (Ronacher, Raimund musical színházak tulajdonosai, Elisabeth és Mozart! produkciók jogtulajdonosai) és a Szegedi Szabadtéri Játékok koprodukciójában készülő előadás igazi kuriózum, hiszen aktív, közös munkában formálódik a történet és a muzsika, a szerzők, a bécsi producerek és a magyar előadás rendezője, Kerényi Miklós Gábor együttműködésében.

Új darabjuk története nem ismeretlen a magyar közönség számára: Rudolf trónörökös és Vetsera Mária szenvedélyes, romantikus és tragikus véget érő kapcsolatát meséli el, drámai muzsikával és hatalmas slágerekkel. A fiatal Rudolf abban a pillanatban ismerkedik meg a tizenhét éves bárónővel, amikor minden összeomlani látszik körülötte. Apjával, Ferenc József császárral egyre nyilvánvalóbb kibékíthetet- len politikai és emberi ellentéte, mindenütt besúgók veszik körül, feleségével boldogtalan a kapcsolata, s a magyarok ráadásul tőle várják a Monarchia válságának megoldását. Rudolf csapdában érzi magát, képtelen túllépni saját korlátain - és megváltásként érkezik életébe a mindent elsöprő érzelem. A titkos viszony persze nem kerüli el a nagy manipulátor, Taaffe miniszterelnök figyelmét sem, aki ettől a perctől kezdve esküdt ellenségként igyekszik megakadályozni Rudolf politikai és magánéleti boldogulását. Hiába ismerjük a történelemkönyvekből a drámai befejezést Mayerlingben, az utolsó pillanatig úgy tűnik: a szerelem végül mégis győzni fog.

Az ősbemutató május 26 -án a Budapesti Operettszínházban lesz, majd július 28-án a szabadtéri világpremiert tartják, a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Szereplők a 05.22.-én tartott sajtóbemutató>>>

[2006.05.25.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még