2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Rush
Randy Newman
Donna Summer
Foo Fighters

Beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame "újoncait"

A Thriller producereként ismert Quincy Jones, a Rush és a Heart nevű zenekarok is azon szerencsések között vannak, akiket beiktattak a Rock and Roll halhatatlanjai közé Clevelandben. Most először a ceremóniát Los Angeles tartották kedden este, és olyan előadók léptek fel, mint Usher, Christina Aguilera és Jennifer Hudson.

A Public Enemy nevű rapperek, az énekes-dalszerző Randy Newman és a néhai diszkókirálynő Donna Summer szintén az esemény „főszereplői” között voltak.

Nancy Wilson a Heartból azt mondta: „Úgy érzem magam, mintha egy menő labdacsapatba kerültem volna”.

Hozzátette: „A Hall of Fame-ben található emberek közül néhányan a legnagyobb hatással voltak ránk. Például Randy Newman, ott van, ő egy vadállat”.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


Newman – akit pályafutása alatt 20 Oscarra jelöltek, és kétszer meg is nyerte az arany szobrocskát – a fiatalabb közönség köreiben olyan Disney/Pixar filmek kompozícióiért ismert, mint a Toy Story franchise.

„Nem hittem, hogy ez megtörténhet a halálomig vagy ilyesmi” – mondta a 69 éves sztár a színfalak mögött beiktatását követően.

Híres rajongók

A Rush nevű kanadai prog-rockerek szerint az elismerés fontosabb a rajongóiknak – nyilatkozta Neil Peart dobos:

„Ez visszahat rájuk. Mi mindig azt mondtuk, ez nem olyasvalami, ami sokat jelent nekünk, de tudtuk, hogy a rajongóink számára fontos egy ilyen elismerés – hogy a kedvenc bandájukat, akár a kedvenc sport csapatukat, bajnokként ünnepelhetik”.

A zenekart régi rajongóik, Dave Grohl és Taylor Hawkins iktatta be a Foo Fightersből, akik később hasonló szerelésben léptek fel, mint amilyet a hőseik viseltek az 1970-es évek közepén.

Lou Adler és Quincy Jones zenei producerek munkásságát szintén elismerték az eseményen. Jonest – aki Michael Jackson legnagyobb slágeralbumai, többek között az Off The Wall és a Thriller felett is bábáskodott – a média mogul Oprah Winfrey konferálta fel.

A producer azt mondta: „Ez minden hét legőrültebbje volt. Két nappal ezelőtt ünnepeltük a születésnapomat Michael Caine-nel. Mennyi ikrek vagyunk”.

Spike Lee rendező és Harry Belafonte énekes jelentette be a rap úttörőjeként is számon tartott Public Enemyt. A csapat frontembere, Chuck D tiszteletét fejezte ki az őket követő Heartnak.

„A Heart kitartott és áttörte a korlátokat, és ez ugyanaz, mint ami velünk történt a saját műfajunkban” – fogalmazott. A banda három évtizeden át tartó karrierjét a mindennapi kemény munkával magyarázta, hozzátéve: „Ez nem egy véletlen”.

Két posztumusz díjazottja is volt az estének: Donna Summer, aki tüdőrák miatt halt meg tavaly, és Albert King blues zenész, aki 1992-ben hunyt el.

John Mayer blues énekes azt mondta: „Albert King az, amiért a gitár arcot feltalálták”.

-kiko-

 

[2013.04.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még