2024. május 12. | vasárnap | Pongrác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó események
Hypnosis – nyári szezonkezdés
[2006. június 2.
péntek 21:00]

Hypnosis – nyári szezonkezdés Metric-kel

Nyári törzshelyére költözik a Breakbeat.hu klubszériája, a Hypnosis. Hazai dj-k, külföldi breakerek sorjáznak majd a porondon.

A Breakbeat.hu hipnotikus klubja idén harmadjára mokkázik, körülbelül kéthetenkénti szériában. Végre újra lesz oldskool breaks banzáj, meg sok érdekes világszám, plusz a házigazdák is örömködnek majd!

A Nyitóbulin Alex Drury (anyukájának csak „Metric fiam”) mutatja meg az elektromos funkot... Története egy álmos dél-angliai kisvárosban, Salisburyben kezdődött: megunván a helyi rockbandákkal való haknit, egy nyugodt helyen hirtelen felfedezte az önmagában lappangó e-zenei fixációt. Ekkor Resonance néven egy producer ismerősével vokális dalokat kezdett csiholni, ami meglehetősen élvezetes és működőképes időtöltésnek bizonyult. Az igazi fordulat azonban 2001-ben érkezett: beiratkozott egy kortárs-zenei egyetemre, talán itt, de inkább nem, később összehozta a sors Adam Freelanddel, aki épp a Marine Parade utcán fogant kiadójának A&R ügyintézését próbálta elsózni. Alex tenyerébe köpött, és szemében huncut fénnyel belecsapott a feléje nyújtott kérges kézbe.

A producerkedés fortélyait már az itt tevékenykedő nagyoktól, Adamtől és az Evil 9 duótól tanulta el, 2005 nyarára önálló remixe (a ’Wild Wild Child’) virított a tritonkürt csiga díszítette címkéken. Az egyetem után Alex Londonba tette székhelyét, és muzsikált gőzerővel tovább. Meat Katie-t fülöncsípte az egyedi hangvétel, leszerződtette az akkor újonnan induló kiadójához, a Lot49-hez.

Első saját szerzeménye - a ’Hell Yeah’ - bombaként robbant. Elektrós, funkos, játékos és mégis komoly, újszerű hangzásával hamar kivívta a szakma nagyjainak elismerését, ’Surrender’ című zenéje rákerült az Evil9 készítette Y4K válogatásra. Mindemellett egyre elfoglaltabb lemezlovasként is, stílusát a breakbeat-electro-minimal-house tengelyében kereshetjük. Az ígéretes kezdés várhatólag hamar a szcéna elitjébe emeli majd ezt a mindössze 24 éves, merengő tekintetű figurát…

(breakbeat.hu)

[2006.05.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még