2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rossz hírt közölt az Omega frontembere 
Lesz Omega koncert Bátaszéken 
Kapcsolatok
Omega

Jótékonysági koncerttel segít az Omega

Jótékonysági koncerttel segíti Kóbor János és az Omega együttes a bátaszéki Nagyboldogasszony templom helyreállítását, a rockoratóriumot augusztus 17-én a templomban mutatják be.

A kezdeményezést csütörtökön, a jelenleg toronysisak nélkül álló templom előtt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miniszterelnök-helyettes, Udvardy György pécsi megyéspüspök és a bátaszéki származású Kóbor János részvételével tartott sajtótájékoztatón jelentették be.

Kóbor János az MTI-nek elmondta: az oratórium zeneileg a barokk egyházi stílus felé nyit, és a hard rock helyett a meditatív, "pink floydos" vonal érvényesül benne. A templomokhoz méltó kompozíció készül, de közben rockzene marad - mondta, hozzátéve, hogy nem mellőzik majd az Omega-koncerteken jól ismert lézeres látványelemeket sem.

"A produkció iránt már most komoly érdeklődés van Oroszországból, Németországból és a környező országokból is" - mondta a rockzenész, aki májusban magas orosz ortodox egyházi elismerésben részesült.

Csatlakozz, ha szereted az Omega dalait.

   

Semjén Zsolt a sajtótájékoztatón a jótékonysági koncertsorozatot a nemzeti összetartozás szempontjából is szimbolikusnak nevezte; mint mondta, a magyar kormány az Omega együttesnek 2013-ban adott Kossuth-díjjal kifejezte köszönetét azért a szolgálatért, amelyet a zenekar "a magyar nemzetnek tett".

A bátaszéki római katolikus templom életveszélyessé vált tornyának sisakját ez év április elején bontották le, majd a tornyot ideiglenesen lefedték.

Az ország nyolcadik legmagasabb, 82,5 méter magas templomának eddigi megerősítése, illetve a bontás összesen 55 millió forintba került, amelyet a pécsi egyházmegye és a bátaszéki egyházközösség közösen finanszírozott. Udvardy György már akkor jelezte, hogy az egyházmegye nem tud hasonló pénzügyi hátteret biztosítani az új torony megépítéséhez.
Érdekesség, hogy az 1899 és 1903 között épült templom toronysisakjának bontásánál több olyan elemet találtak, amelyeken az egykori építtetők nevei olvashatók. Azt az épületelemet, amelyen Kóbor János egyik felmenőjének neve szerepel, a város a rockzenésznek ajándékozta. 

[2013.06.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még