2024. május 13. | hétfő | Szervác, Imola nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
American Idol
Új Szó

Megasztár amerikai módra - leszavazták a zsűrit

Meglepetéssel zárult az American Idol ötödik szériája.

Úgy látszik, nemcsak tájainkon, hanem az USA-ban sem szent a szakemberek véleménye. Az American Idol ötödik szériájában már az is kisebb meglepetést okozott, hogy az ősz hajú, harmincadik életévében járó soulénekes, Taylor Hicks bejutott a döntőbe. A válogatáson állítólag azt mondták neki, hogy túl ősz a sztársághoz… Ennek ellenére elmenetelt a nagydöntőig, ahol a huszonkét éves Katherine McPhee volt az ellenfele. A hölgy jóval esélyesebbnek számított, a zsűritagok is mellette tették le voksukat, a műsor történetének legtehetségesebb énekesének nevezték. Ellenfelének, Taylornak az előadásmódját Simon Cowell esküvőn dalolászó részeg apához hasonlította. Így aztán hatalmas meglepetést váltott ki az első helyezett személyének kihirdetése.

Az Alabamából származó Taylor Hicks a tehetségkutató verseny eddigi legidősebb győztese . A szakmabeliek szerint Joe Cockert és Ray Charlest idéző éneklése mellett őrületes táncmozgásával vívta ki a nézők szimpátiáját. Az újdonsült sztár egyébként legutóbb húsvéti nyuszinak öltözve kereste kenyerét egy bevásárlóközpontban.

Az American Idol népszerűsége töretlen, sőt, az ötödik széria az eddigi legnézettebb volt. Ehhez nagyban hozzájárult a rivális tévécsatornák azon belátása, hogy nem tudnak mellette labdába rúgni, ezért a mostani verseny műsorideje alatt már eleve alacsony nézettséget hozó műsorokat szerkesztettek be. A nagydöntő során hatvanhárom millió szavazat érkezett. Ahogy várható volt, a készítők máris bejelentették, hogy januárban indul a hatodik.

A műsor felfedezettjei közül eddig legtöbbre az első széria győztese, Kelly Clarkson vitte. Második, 2004 novemberében kiadott Breakaway című lemezével az egész világot meghódította, hazájában már több mint ötmilliót adtak el belőle. A negyedik szériában diadalmaskodó Carrie Underwood is rendkívül népszerű az USA-ban, de mivel countryzenét játszik, ezért Európában nem terem számára babér.

Puha József (Új Szó)

[2006.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még