2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolatok
Chicane

Fokozódó dance-láz Nagy-Britanniában

Megnőtt az érdeklődés a tánczenei felvételek iránt, a hivatalos listán is kimagasló eredményeket érnek el.

A slágerlisták stílusbeli összetétele időről időre változik. A kor divatirányzatai mellett az évek, évtizedek óta meghatározott szerepet betöltő stílusok hol előtérbe kerülnek, máskor háttérbe szorulnak.

A kislemezek brit összesítésének élvonalában az idén a dance az egyik meghatározó stílus. Az ilyen jellegű szerzemények az elmúlt években általában csak az alsó régiókig jutottak. Értelemszerűen a tánczenei listákon hódítottak, valamint a klubokban és egyéb zenés szórakozóhelyeken. Napjaink dance-dalainak túlnyomó többsége átdolgozás. Egy közülük listavezető is volt, a Thunder In My Heart Again című. Meck egy Los Angeles-i használt-CD boltban bukkant rá Leo Sayer ’77-es kislemezére, a Thunder In My Heart címűre, amely annak idején a 22. helyig jutott a szigetországban. A lemezlovasnak megtetszett a felvétel, dance remixet készített belőle, és ketten együtt februárban két hétig uralták a mezőnyt. Ennek köszönhetően az ötvennyolc éves Leo Sayer régi munkái is a figyelem középpontjába kerültek, elég sokat eladtak belőlük. Az elmúlt hetekben két újabb dance-dal járta meg a brit lista első tízes mezőnyét.

Beat Freakz Featuring Hi_Tack: Somebody’s Watching Me
A Hi_Tack az év elején az összesítés negyedik helyéig jutott Paul McCartney és Michael Jackson ’83-as Say Say Say (Waiting 4 U) című slágerének átdolgozásával. A dance-formáció ezúttal a Beat Freakz oldalán tűnik fel egy újabb átdolgozásban, amelyhez szintén köze van a pop egykori királyának. A Somebody’s Watching Me az afro-amerikai r&b énekes, Rockwell egyetlen slágere ’84-ből – a felvételt barátaival: Jermaine Jacksonnal és annak öccsével, az egyre nagyobb sikereket elérő Michaellel rögzítette, és közösen a brit lista hatodik helyét szerezték meg. Az új változat a harmadik helyig tornázta fel magát.

Chicane Featuring Tom Jones: Stoned In Love
A trance jeles képviselője, Chicane kakukktojás a tánczenei előadók között, az ő dalai a múltban is szép sikereket értek el a brit listán. Korábban kétszer szerepelt a TOP 10-ben: legnagyobb slágere, a Bryan Adams közreműködésével készült Don’t Give Up 2000 márciusában listavezető volt, előtte, ’99 májusában a Saltwater című dallal a hatodik helyig vitte. Chicane újra egy népszerű énekest hívott meg maga mellé, a hetedik helyig jutott Stoned In Love című felvételben Tom Jones énekel. A veterán előadó sosem zárkózott el egyéb stílusok elől. Énekelt már tánczenei stílusban Mousse T.-vel (Sex Bomb) és rockot is a Stereophonics-szal (Mama Told Me Not To Come) és a The Cardigansszal (Burning Down The House).

Puha József (Új Szó)

[2006.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még