2024. május 11. | szombat | Ferenc nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolatok
Gnarls Barkley
Red Hot Chili Peppers
Snow Patrol
Shakira
Katie Melua

Listamustra

Kollégánk a múlt heti angol és német listákat nézte át.

A német kislemezlistát ellepték a “focis felvételek”. A június 9-én kezdődő világbajnokság hivatalos dala, a Bob Sinclar által előadott Love Generation már hónapok óta az élmezőnyben tanyázik, héten a nyolcadik. Az ötödik helyre lépett elő az esemény kabalája, Goleo VI – a Dance! című szerzeményben Lumidee és Fatman Scoop hallható. A hetediken Oliver Pocher felvétele, a Schwarz und Weiss szerepel. A 15. pozícióban a ’54, ’74, ’90, 2006 című dal található a Sportfreunde Stiller nevű fiútrió előadásában. A számok a német válogatott sikereire utalnak, természetesen az utolsó egyelőre csak vágyálom. Jelenleg ez a négy vb-s felvétel foglalja el a legelőkelőbb helyeket.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Gnarls Barkley: Crazy
2. Sandi Thom: I Wish Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair)
3. Infernal: From Paris To Berlin

Nagylemezek
1. Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium
2. Feeder: The Singles
3. Snow Patrol: Eyes Open

Bukás Athénban, siker odahaza
A kislemezek rangsorának első tízes mezőnye alaposan átalakult. A csúcs viszont változatlan maradt, kilencedik hete a Gnarls Barkley uralja a mezőnyt. Ennél hosszabb ideig legutóbb a Wet Wet Wet vezetett – ’94-ben a Négy esküvő és egy temetés című filmből is ismert Love Is All Around című The Troggs-sláger átdolgozásával tizenöt hétig állt az élen a skót zenekar.
A május 20-án Athénban megrendezett 51. Eurovíziós Dalfesztiválon az Angliát képviselő Daz Sampson alaposan leszerepelt, a 19. helyen végzett. Most a hazai listán vigasztalódhat, a Teenege Life című versenydal négy helyet előrelépve a nyolcadikon található. Daz nem újonc, közreműködött a Bus Stop nevű formáció ’98-as Kung Fu Fighting című átdolgozásában, és tagja a Uniting Nations nevű dance-csapatnak, amelynek legnagyobb slágere, az Out Of Touch 2005 első hetében érte el csúcspozícióját a brit listán, a hetedik volt. Az eurovíziós felvételben Daz rappel, és fiatal lányok éneklik a refrént.
Az albumlista élén sincs változás, harmadik hete a kaliforniai Red Hot Chili Peppers vezet. Az érmes pozíciók mögött három újdonságot találunk: a Zero 7, a Pet Shop Boys és az Angels & Airwaves lemezeit.

Németország
Kislemezek
1. Texas Lightning: No No Never
2. Shakira Featuring Wyclef Jean: Hips Don’t Lie
3. Gnarls Barkley: Crazy

Nagylemezek
1. Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium
2. Bela B.: Bingo
3. Katie Melua: Peice By Piece

Ismét a csúcson az eurovíziós-dal
Az őrület folytatódik! Tavaly Németországban a legtöbb maxi CD-t Schnappi, a krokodil adta el önmagát bemutató dalából. Az angol Őrült béka (Crazy Frog) is szép sikert aratott az Axel F. című átdolgozással, most pedig újabb állat tűnt fel: A kis tehén Maliburól. A Die kleine Kuh von Malibu felvétele stílusosan a Muh Muh Muh címet viseli.

A német rádiók hetek óta nagy rotációban játsszák Shakira és Wyclef Jean slágerét, a Hips Don’t Lie címűt, amely a megjelenése után, az elmúlt héten az összesítés csúcsán debütált, véget vetve a Texas Lightning egyhetes trónolásának. Az Eurovíziós Dalfesztiválon a német színeket képviselő hamburgi countryzenekar azonban a héten visszavágott a verseny nyújtotta publicitásnak köszönhetően. Igaz, Athénban csak a 15. helyet szerezte meg. A Texas Lightning az ötödik, amely a versenyen induló dallal megszerezte a hazai lista első helyét. Az előző négy: Conny Froboess (Zwei kleine Italiener – 1962), Dschinghis Khan (Dschingis Khan – 1979), Nicole (Ein bißchen Frieden – 1982) és Max (Can’t Wait Until Tonight – 2004).

Az albumlistán a Red Hot Chili Peppers mögé Bela B. iratkozott fel első szólólemezével. A Dirk Felsenheimer néven anyakönyvezett zenész a punk-rockot játszó Die Ärzte dobos-énekese. Nagy horrorfilmrajongó lévén Drakula gróf, vagyis Lugosi Béla tiszteletére vette fel a Bela B. művésznevet.

Puha József (Új Szó)

[2006.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még