2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jézus Krisztus Szupersztár a Patkóbányában
Képgalériák
JC Szupersztár Tokajban
Kapcsolatok
Feke Pál
Musical Színház
Makrai Pál
Molnár László
Kapcsolódó események
Jézus Krisztus Szupersztár a tokaji Patkóbányában
[2006. május 27.
szombat ]

JC Szupersztár Tokajban

Idén sem kellett csalódniuk azoknak, akik színvonalas előadást óhajtottak látni szabadtéren- a Musical Színház hagyományaihoz hívén ez évben is megtartotta a Jézus Krisztus Szupersztár előadást Tokajon, ahol az élményt nem csak a borfesztivál, hanem a kiemelkedő rendezés és szereposztás tette teljessé.

Amióta Sir Webber megalkotta a Szupersztárt, rengeteg feldolgozást ért meg- azonban olyan, mint a Musical Színházé, aligha született. A világon mindenütt a korhoz és az elvárásokhoz igazították a rendezést, mígnem a hazai színház újat mutatott. Mikor a musical indexre került, épp ezzel gondoskodtak róla, hogy mindenki látni akarja- édes a tiltott gyümölcs. Habár a tilalom megszűnt, az érdeklődés nem lankadt, s nem csak Magyarországon, hanem külföldön is teltház előtt mutatta be a Musical Színház a Webber-Rice duo halhatatlan művét.
A Molnár László által rendezett darab különlegessége abban áll, hogy a legteljesebb mértékben korhű- a csaknem 25 tonnás díszlet többezer évesnek tűnik, a jelmezek olyanok, akár Jézus korában, s ezt a régies varázst fogja keretbe a történet, mely a Megváltó utolsó napjait dolgozza fel. Mindezt kilencven szereplő tárja elénk jól ismert dalokkal, remek hangokkal és persze tánccal.

Az idei szereposztás is kitűnőre sikerült: Jézus szerepében ismét Feke Pál lépett színpadra, aki eddig a legfiatalabban játszotta Jézust. Árulója az „örök Júdás”, Makrai Pál lett- méltán érdemelte ki a jelzőt, hiszen már az 1986-os bemutatóban is ugyanezt a szerepet kapta. Mária Magdolna megformálója a gyönyörű Tunyogi Bernadettet váltó Végvári Eszter volt, akit többen a Jekyll&Hyde-ból ismernek, s elődjéhez hasonlóan szintén pazar alakítást nyújtott. Zélóta Simon helyét a táncoslábú Serbán Attila foglalta el, aki nemcsak mozgásával, de hangjával is kitűnik. Heródes királyként Faragó Andrást láthattuk, akinek van szerencséje frappáns dalban megfogalmazni a véleményét Jézusról. Kajafás, Pilátus és Annás szintén a tavalyi szereposztásban bizonyított Vokó János, Hüse Csaba és Varga Lajos voltak, míg a Pap és Péter szerepében szintén nem okozott meglepetést Mezei Zoltán és Szrapkó Nándor.

A helyszín választása szerencsésnek bizonyult, mert a félhold alakban elhelyezkedő színpad minden hangját leghátulról is tökéletesen lehetett hallani- jómagam pont eme hangok alapján navigáltam magam a helyes irányba. A hideg időjárás senkinek nem vette kedvét, s bár bizonyos vagyok benne, hogy a színészeknek szintén nem volt melegük, profi teljesítményükön mindebből semmi nem látszódott- a második felvonás végén a színészek jutalma álló vastaps volt, mely hűen jelezte a közönség háláját a színdarab iránt.
Annak ellenére, hogy darabot szó szerint monumentális mérete miatt csak szabadtéren vagy sportcsarnokban lehet megrendezni, nem kétséges, hogy jövőre szintén teltház előtt bizonyíthat a Musical Színház.

Rachel

[2006.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még