2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Pearl Jam: Pearl Jam
Kapcsolatok
Pearl Jam
Legnépszerűbb csengőhangok

Pearl Jam új lemezzel tért vissza

A Pearl Jam új, a zenekar nevével megegyező című albuma 1,2 millió eladott példánnyal platina státuszt ért el Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve aranylemez lett Olaszországban és Írországban.

A lemez bekerült a top 10-be Amerikában, ahol jelenleg 8., Kanadában és Európában pedig 4. az albumlistán. A "Life Wasted" című aktuális dal minden amerikai rockzenét játszó rádióban #1 pozícióban kezdett!

A Pearl Jam minden idők egyik legnagyobb rockbandája: 65 millió eladott album világszerte, összesen három #1 pozícióban debütáló album az Egyesült Államokban. Ugyanakkor mindenki tudja, hogy az utolsó pár lemezük sikere elmaradt a várttól, és az általános megítélés szerint a csapat már a múlté. A 2006-ban megjelent új album azonban megcáfolni látszik ezt: a lemez a legkeményebb rocknótákat és a leggyönyörűbb melódiákat egyesíti, melyeket valaha rögzített az együttes.

A legjobb Pearl Jam-album

A "Pearl Jam" címet viselő új stúdióalbum 4 évet váratott magára, ám már az első héten 279 000 darabot adtak el belőle világszerte, és a 2. helyen nyitott a Billboard 200-as, illetve a rockalbumlistán. Ez azt jelenti, hogy az új lemezt csak legutóbbi, 1998-ban megjelent "Yield" című lemezük szárnyalta túl 358 000 darabszámos eladással, mely akkoriban a 2. helyen debütált. A seattle-i származású öttagú csapatnak ez már a 28. Billboard-listás jelenléte, beleértve az előző 7 stúdióalbumot és 20 koncertlemezt.

A Rolling Stone magazin egyszerűen azt írta az anyagról, hogy "10 év óta ez a legjobb Pearl Jam-album". A "Yield" után ez az első olyan nagylemez, melynek egyik trackjéhez klipet forgatott a csapat. A "Life Wasted"-hez készült videót 2006 májusában mutatták be, mely az 1998-as "Do The Evolution" óta az első kisfilm az együttestől. A dolog érdekessége, hogy a tagok az interneten közzétették a felvételt, melyet bárki letölthet, átmásolhat és továbbíthat.

Júliustól a Pearl Jam turnéra indul az Egyesült Államokban és Kanadában, majd augusztusban az Egyesült Királyságot és egész Európát célozza meg. A koncertsorozat utolsó állomása Ausztráliában lesz 2006 novemberében.

(Sony BMG)

[2006.06.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még