2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Matt Bianco
Kapcsolódó események
Matt Bianco
[2006. július 20.
csütörtök 20:30]

Matt Bianco világpremier Budapesten

Fővárosunk ad otthont világkörüli koncertjük első állomásának.

A kilencvenes évek eleje óta óriási népszerűségnek örvendő brit csapat, a Matt Bianco nevét Mark Reilly énekes fémjelzi. A koncerten az új albumuk (Matt’s Mood) bemutatása mellett elhangzanak régebbi, nemzetközi toplistákat vezető slágereik is.

A 80-években robbantak a zenei életbe, igényesen ötvözve a Jazz és a Latin Pop ritmusokat. Első nagy sikerük 1984-ben a Get Out Of Your Lazy Bed. Későbbi zenéjükben egyre jelentősebb szerepet kapott a jazz, különösen, amikor Danny White az, ex-török zongorista csatlakozott hozzájuk. Danny White régi partnerét, Basia-t is az együtteshez csábította, a kiváló brazil tónusú női hang még izgalmasabbá tette a muzsikájukat. Rendikül mozgalmas a lengyel misztikus líra és a temperamentumos brazil ritmikus zenei világ keveredése.

A Half a minute közös sikere után külön utakon folytatták a zenélést. Danny és Basia öt sikeres lemezt adott ki. Reilly ma több zenei géniusz között Mark Fisher billentyűssel játszik együtt. Mark Fisher-ék, Matt Bianco név alatt hét nagyszerű albummal jelentek meg a zenei piacon. Danny és Mark 2005-ben találkozott egy stúdióban. Igazán sikeres volt a randevú, mert Basia támogatásával újra összeállt a legendás csapat. Eredménye egy fantasztikus új CD, ami a slágerlistákon Jammie Cullum, Diana Krall, Norah Jones lemezei mellett szerepelt. Az új Matt’ Mood album az egyedülálló szaxofonos Ronnie Ross emlékét idézi.

Mark Reilly és Danny White közös hajdani nagy slágerei (Get Out Of Your Lazy Bed, Sneaking, Out The Back Door és a Whose Side Are You On, Yeah –Yeah) után új lendülettel indulnak, hogy meghódítsák a nemzetközi slágerlisták csúcsait. Új albumukon kiadatlan felvételeikkel emléket állítanak a trió régi munkatársának, a tíz éve halott Ronnie Ross szaxofonosnak, akinek játékát, a különleges zenét kedvelő közönség Lou Reed Walk on the Wild Side -jából ismeri.

Nagy slágereik: Ordinary Day; I Never Meant To; Wrong Side Of The Street; La Luna; Say The Words; Golden Days; Ronnie's Samba; Kaleido-scope; Slip and Sliding; Matt's Mood III

(R)

[2006.06.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még