2024. május 12. | vasárnap | Pongrác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó események
Szegedi Szabadtéri Játékok 2006
[2006. július 7. 00:00 - augusztus 20. ]

Aktuálitások a Szegedi Szabadtéri Játékokról

A Játékok legfrissebb hírei.

Ingyenes parkolási lehetőség, játszóház – a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői szem előtt tartják a közönség kényelmét

Az európai színvonalú nyári fesztivál megszervezése nem ért véget az esti programok összeállításával: a szervezők kísérőrendezvényeket, szolgáltatásokat biztosítanak a fesztivál látogatói számára. A legkisebbek örömére a Játékok a Százszorszép Gyermekházzal közösen a Rerrich Béla téren játszóházat hoz létre, amely az előadások napjain várja látogatóit. A Szegedre autóval érkezők számára jelent könnyebbséget a fesztivál és a SZEPARK együttműködése, melynek eredményeként aznapi előadásra szóló érvényes jeggyel ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a közönség számára a Dóm térhez közel eső parkolóházban.

Új szerepben az Újszegedi Szabadtéri Színpad – Megnyílt a Kultúrkert

A tavalyi évad óta a fesztivál egyik játszóhelye – a Dóm tér mellett – a Ligetben található Újszegedi Szabadtéri Színpad, mely az idei nyártól többfunkciós közösségi térré bővül. Itt nyitotta meg ugyanis kapuit a Kultúrkert – Vendelin Mulató, a fővárosban és Szegeden is nagy hagyományokkal rendelkező népszerű szabadtéri szórakozóhelyek sorába lépve. A leginkább fiatalok által látogatott varázslatos hangulatú Vendelin Mulató Szeged kedvelt szórakozóhelyévé válhat.

Mezzoforte koncert az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Június 16-án az izlandi fúziós dzsesszzenekar, a Mezzoforte koncertjét hallgathatja meg a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az 1977-ben négy izlandi tizenéves által megalapított Mezzoforte koncertjét hamarosan mintegy ezer fő élvezheti. A fúziós dzsesszt játszó Mezzoforte debütáló albuma 1979-ben jelent meg, s nagy sikert aratott. Néhány év múlva, 1982-ben Dreamland című szerzeményükkel hódították meg Nagy-Britanniát, majd a világhírt a Garden Party című slágerük hozta meg. Szegedi koncertjük során a tavaly megjelent Forward Motion című nagylemezt hallgathatja meg a jazzkedvelő közönség.
Nem véletlen, hogy a koncertet szervező Szegedi Ifjúsági Ház az Újszegedi Színpadot választotta: a hangulatos helyszín az elmúlt évad óta egyre több produkciónak ad otthont.

Bérletben még kaphatóak a Csárdáskirálynőre és a Rudolfra szóló jegyek

Mindazok, akik kíváncsiak az idei évad izgalmas zenés produkcióira, az Új Világ táncshow előadásával együtt kínált bérletes konstrukciót vehetik igénybe.

Különleges díszletek a szegedi Bánk bán előadásain

A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik fő produkciója a Szikora János által színpadra állított, világhírű énekesek előadásában hallható Bánk bán. A különleges produkcióhoz különleges díszleteket és jelmezeket álmodott meg Csík György díszlet- és jelmeztervező. A rendező koncepciójához igazodva az alapvetően tiszta, homogén térben a darab történetiségének érzékeltetésére is hangsúlyt fektetett: mintegy 240 négyzetméter freskótöredék, s a kor hangulatát idéző bútorok is a díszlet részét képezik. A Bánk bánban szereplő kórus, valamint az előadás különleges démon-figurái használják majd azt a 208 lépcsőfokot, amely ugyancsak a Bánk bán díszletét alkotja a Dóm tér színpadán. A lépcsőket 100 négyzetméter dróthálóval fedik le, így azok egyedi módon lesznek átvilágíthatóak az előadások során. Az egyedülálló produkció augusztus 18. és 20. között három alkalommal lesz látható a fesztivál műsorán.

Szabadtéri Ajánló

50 táncos, 70 zenész, 25 tonna vas, 100 köbméter víz – Monumentális tánc-show-val indul a Játékok idei programja

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2006-os programja különleges táncelőadással indul. A Szegedi Kortárs Balett 50 táncost felvonultató kétrészes produkciójában a Tűz és a Víz Birodalma elevenedik meg: 45 percen keresztül tüzes effektek, tűz-zsonglőrök előadása és tűzijáték lesz látható, majd a színpadra hatalmas mennyiségű víz zúdul. A nagyszabású előadás hangulatát a mintegy 70 zenész játéka is erősíti, s a produkció lebonyolításához 100 főnyi személyzet nyújt segítséget. Az Új Világ július 7-én és 8-án látható a Dóm téri színpadon.

Kiállítás nyílik a fesztivál történetéről

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Móra Ferenc Múzeum a fesztivál 75 éves történetét bemutató kiállítást rendez a szegedi Fekete Házban. A július 5. és augusztus 20. között látogatható tárlaton korabeli dokumentumok, fotók segítségével elevenedik meg a fesztivál 75 éve. A kiállítás a fesztivál teljes időtartama alatt látogatható, az előzetes tervek szerint a Dóm téri előadások előtt meghosszabbított nyitva tartással fogadják a közönséget. Külön érdekesség, hogy ugyancsak Szegeden tekinthető meg Varga Mátyás, a fesztivál korábbi díszleteit megalkotó művész életművét bemutató állandó tárlat is a róla elnevezett kiállítóházban, még teljesebb képet adva a szegedi fesztivál történetéről.

(Szegedi Szabadtéri Játékok)

[2006.06.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még