2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
A dal innen tölthető le
Ákos weboldala
Kapcsolódó cikkek
A popzene a pillanatról szóló műfaj - interjú Ákossal
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)

Ákos új lemezének első slágere diFormátumban

Ákos a forradalmi diTechnológiát használja nemsokára megjelenő lemezén, az „Alig hitted” című számának remix-változatában. Az „Új törvény” elnevezésű lemezre kerülő tizenegy dal mellett ez egy valódi zenei csemege lesz a rajongóknak, hiszen a dal ebben a formátumban szinte végtelen variációban meghallgatható.

A Digitális Improvizáció (egyszerűbben: di) egy új zenei forma, melynek segítségével egy dalnak töbezer verziója tárolható és lejátszható. A zeneszerző által meghatározott korlátokon belül véletlenszerűen épül fel újra és újra a dal, így a végeredmény változik ugyan, ám semmi zeneileg kiszámíthatatlan, zavaró tényező nem jelentkezhet.
Ez a zenei forma új lehetőségeket kínál a művészeknek, a hagyományos zenei produkciókhoz képest jelentősen megváltozik a dalírás metódusa, s a zenei önkifejezés lényege. Új kihívás tehát ez a zenei iparnak, alkotóknak, producereknek és előadóknak egyaránt, s valódi élmény a zenehallgatóknak.
Ákos pályafutása során 26 lemezt készített el, melyek közel egymillió példányban keltek el. Amióta szólókarrierbe kezdett, csillogó színfoltot képvisel a magyar zeneiparban határozott zenei elképzeléseivel és ezek professzionális megvalósításával. Sokatmondó lírája, erős gitárriffek és groove-ok bizonyítják, hogy nem véletlenül került a hazai sztárok élvonalába, s hogy ennek az albumnak a szerzeményei is a slágerlisták csúcsán fognak landolni.
„ Rendkívül izgalmas élmény volt belekóstolni a Digitális Improvizáció világába. A koncepció egybevágott elképzeléseimmel, s azzal, amit mostanában csinálok: kiadványaimon mindig erős multimédiás tartalmat kínálok a hallgatóknak, és a remix-világ is közel áll hozzám. Született már egy kizárólag remixeket tartalmazó albumom, s szerveztem egy országos remix-versenyt. Hiszek abban, hogy a Digimpro által kifejlesztett technológia meg fogja találni a közönségét...”
Az „Alig hitted” c. dal di változata kizárólag az „Új törvény” című lemezen lesz megtalálható. Ákos egy régebbi szerzeményéből is készül jelenleg egy diVerzió, amely ingyenesen, a www.akos.hu és a www.digimpro.com oldalakról lesz elérhető.
A Di formátumú hanganyagok lejátszására és rögzítésére alkalmas szoftvereket Mester Sándor, magyar zeneszerző és előadóművész találta fel. A diPlayer – mely a digitális improvizációk meghallgatásához szükséges – ingyenesen letölthető a cég honlapjáról: www.digimpro.com .
A magyar Digimpro Kft.-t azzal a céllal alapították 2000-ben, hogy kifejlessze és népszerűsítse a digitális improvizáció újszerű rendszerét. A diTechnológia Magyarországon és világszerte bejegyzett találmány, amely a hangrögzítés elmúlt száz évének legnagyobb találmánya.

[2002.10.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még