2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Párizsban vendégszerepel a magyar leánykar

Párizsban vendégszerepel az Angelica Leánykar: a Párizsi Magyar Intézetben a nemzeti ünnep alkalmából szerda este adott nagy sikerű koncert után a Saint Jean Bosco templomban és a Notre Dame katedrálisban lép fel az együttes.

Gráf Zsuzsanna karnagy az MTI-nek Párizsban elmondta: az Angelica Leánykar utoljára 2001-ben a franciaországi magyar kulturális évadban adott koncertet a párizsi Notre Dame-ban és az Évry katedrálisban, amelyeket a francia rádió is közvetített. Ez olyan sikert aratott, hogy idén ismét meghívták együttest. A francia felkéréshez kapcsolódóan pedig külön műsorral készült a kórus a Párizsi Magyar Intézet ünnepi megemlékezésére.   

    Az idén 850 éves párizsi katedrálisban a leánykar péntek délelőtt magyar szerzők (Kocsár Miklós, Gyöngyösi Levente, Orbán György, Kodály Zoltán és Bartók Béla) műveiből ad félórás matinékoncertet, az esti misén pedig Palestrina, Liszt Ferenc és Rheinberger egyházi darabjait énekli. A szentmisét élő adásban közvetíti a francia Katolikus Televízió, melyet a www.ktotv.com weboldalon élőben lehet meghallgatni. A Saint Jean Bosco templomban csütörtök este magyar kortárs művekből összeállított önálló egyházzenei koncertet ad az Angelika Leánykar.

Lájk, ha szeretsz koncertre járni.

    Az együttes a számára írt magyar kortárs szerzők művein kívül leginkább Kodály és Bartók darabjait énekli - hangsúlyozta a karnagy. Hozzáfűzte: a leánykarnak nagyon sok szerző komponál műveket, s ezekből sokat merítettek a műsor összeállításához, miután jól az illeszkednek az egyházi fellépésekhez. 

    Gráf Zsuzsanna a párizsi vendégszereplést a nemzetközi színtéren egyfajta új kezdtetnek tartja. A budapesti Városmajori Gimnázium zenei osztályának volt és jelenlegi tanulóiból álló, idén 25 éves kórus ugyanis Magyarország egyik legtöbbet foglalkoztatott együttese, négy évvel ezelőtt Magyar Örökség-díjjal tüntették ki, bejárta a világot Dél-Amerikától Japánon át Észak-Amerikáig, Európában pedig rendszeresen fellép. A kórus tagjainak egy része azonban az utóbbi időszakban kicserélődött, ezért kevesebbet turnéztak.

    Az énekkar Párizs után Rómába és Londonba készül, a karnagy szerint a koncertkörút nagyon fontos a jelenlegi kórus számára.

[2013.10.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még