2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Free Style Chamber Orchestra (FSCO): Pop music...
Kapcsolatok
Free Style Chamber Orchestra (FSCO)
Kapcsolódó események
A Zene Ünnepétől Szent Iván Éjjeléig
[2006. június 21. - 24. ]

Közérthető Jazz

Az egyedülálló zenei vállalkozás új zenei stílust is teremtett magának, hiszen átlépi a zenei műfajok határait.

Az „FSCO” (Free Style Chamber Orchestra) első albumán egy komplett jazz-combó, egy teljes vonószenekar, és fafúvósok játszanak együtt. Az újszerű zenekari felállás ötletgazdája, a két eltérő művészi háttérrel rendelkező muzsikus – Nagy János jazz-zongorista, zeneszerző és Pálhegyi Máté fuvolaművész – nem ismer lehetetlent: az izgalmas hangszer-összeállításnak köszönhető, átütő hangzás hallatán most a jazz műfajáról bizonyosodik be, hogy tud közérthető és élvezetes zenei élményt nyújtani.

Az egyedülálló zenei vállalkozás új zenei stílust is teremtett magának, hiszen átlépi a zenei műfajok határait. Az egyénileg is nagyszerű zenészekből kitűnő zenésztársulat lett, mely az utóbbi esztendőben szinte észrevétlenül forrott össze. A vidám társaság ironikusan „Pop Music”-nak keresztelt korongja Fricska a „könnyűzenének”. Többek között olyan kiváló vendégművészek közreműködésével készült, mint a virtuóz dobos Borlai Gergő, a „Megasztár” c. tévéműsor „énektanárnőjeként” megkedvelt Tisza Bea, és Lukács ”Peta” Péter, a frenetikus gitáros.

Az FSCO kirobbanó sikerrel fogadott lemezbemutató koncertjét március 31-én tartotta az IBS-ben, majd április 2-án nagy sikerrel lépett fel a Gödör klubban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett Fringe Fesztiválon. A Fringe-re mintegy ezer művész jelentkezett színházi előadásokkal, tánc-, performance-, zenei és gyerekprogramokkal; ezeknek hét helyszín tizenkét színpada adott otthont. A Free Style Chamber Orchestra azonnal meg is kapta a fődíjat.

A Zenekar Márta István, az Új Színház igazgatójának kedvencévé vált, így a színház ad otthont és próbahelyet számukra, de nyáron közösen is fellépnek majd a nevével fémjelzett Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon. Legközelebb június 21-én, szerdán hallhatjuk őket a Gödör Klubban.

A Free Style Chamber Orchestra tagjai: Nagy János – zongora (művészeti vezető), Pálhegyi Máté – fuvola (Zenekarvezető), Csonka Gábor – hegedű (koncertmester), Frankie Lato, Raposa Krisztina, Czenner Krisztina, Balázs Gergely – hegedű, Csámpai Melinda, Molnár Bea, Ballagó Eszter – hegedű, Benkő Gyula, Gálfi Csaba, Pillár Tamás – brácsa, Horváth Ildikó, Sturcz András – cselló, Horváth Balázs – nagybőgő, Kaszás Péter – dob, Ablonczy Keve – klarinét, Zsemlye Sándor – szaxofon, Blaskó Mihály – fagott. Vendégművészek: Szerényi Béla – tekerő, Lukács Péter – gitár.

[2006.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még