2024. május 10. | péntek | Ármin, Pálma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Edupress
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Zeneelmélet és videoklipek a kőszegi nyári táborban

A fiatalok számára a zene szinte mindent jelent. Végigkíséri mindennapjaikat, hallgatják diskmanen az iskolában, az utcán, nézik a tv-ben, példaképeket keresnek a sztárokban. Olvasnak róluk az újságban, és a tini divat meghatározója is egy-egy kedvenc mint jelenség. Ez nem mindig jó irányba tereli őket. Nem tudják, nem ismerik a zene és sztárgyár előnyeit, hátrányait - ebben szeretnének hasznos és tanulságos útmutatót adni a kőszegi nyári táborban.

A Miénk Itt A Tábor Közhasznú Alapítvány idén már zenei kurzust is szervez Kőszegen a 7-18 éves fiatalok számára. A zenei oktatás során neves zenészek közreműködésével adnak betekintést a hangszerek világába, az operatőri, stylist, koreográfiai órákon pedig a videoklip készítés tevékenységébe is belepillanthatnak.

A zeneelméleti oktatás során a 1960-as,'70-es, '80-as és '90-es évek klipkultúrájának, zenei stílusainak elemzése segítségével jutnak el napjainkig. Főként a fiatalokat érdeklő könnyű zenei vonalat mustrálják, melyeket például a Bee Gees, Beatles, U2 dalain keresztül ismertetnek és elemeznek.

Hangszeres oktatás is lesz naponta, ehhez zenei előképzettség nem szükséges, mert a fiatalok a helyszínen elsajátíthatják a kottaolvasás alapjait és az adott hangszeren a zenei alapokat. Lehetőséget biztosítanak ének, gitár, dob és ütőshangszerek (konga), basszus, billentyű képzések igénybe vételére.

Mini megasztár a táborban

A tematika, egy a turnus végére a gyerekek által összeállított és leforgatott videoklip készítésre épül, ennek mentén sajátítják el a zenei és operatőri ismereteket. Ezalatt saját zenekart állíthatnak össze, hangszeres képzést kapnak, szolfézst, összhangzattant tanulnak, megismerkednek a forgatókönyvírással, koreográfia, stylist ismereteket, videoklip történelmet, műfajismeretet tanulnak, továbbá zene- és szövegírással foglalkoznak, mini megasztáron vesznek részt a tábor közönsége előtt.

A tíznapos kurzus végére a csapat elkészít egy videoklipet, amelyet az utolsó este bemutatnak és sztárvendég érkezésével teszik fel a koronát a tábori élmények fejére. A tanárok elismert és közismert zenészek, zenepedagógusok, televíziós szerkesztők és kommunikációs szakemberek.

A táborban a gyerekek ingyenesen, szakmai felügyelettel használhatnak hangszereket, erősítőt, hangosítást, kamerát, számítógépet, projektort, koncertfilmeket, fotókat, fényképezőgépet, karaoke gépet, hanganyagot.

- Edupress -

[2006.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még