2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolódó cikkek
Tiéd a szívem - vallja új maxiján a Cairo
Különleges helyszínen lép fel a Cairo
Meghívtuk a Cairo együttest és Dopemant egy-egy Kidburgerre
Kapcsolódó Kiadványok
Cairo: Fogd a kezem
Cairo: Tiéd a szívem
Kapcsolatok
Cairo
Legnépszerűbb csengőhangok

A magunk erejéből boldogulunk

A Cairo rajongótábora fokozatosan bővül, legnagyobb sikereit Kelet-Magyarországon és Erdélyben aratja. 

Egyes zenészek hirtelen felfedeződnek, s mire észhez kapnak, már lemezes előadók. Másoknak alaposan meg kell dolgozniuk a sikerért, rögös utat kell bejárniuk. A Cairo nevű sátoraljaújhelyi formáció az utóbbi csoportba sorolható. A tagok nem panaszkodnak, elfogadják ezt a helyzetet, már csak azért is, mivel a rögös utat többé-kevésbé ők választották… Több mint három év telt el a Cairo 2003. májusi megalakulása óta. Két kazetta, két maxi CD és közel háromszáz fellépés van a fiatalok háta mögött. Előttük pedig az első nagylemez. Abban bíznak, ez meghozza az országos ismertséget. A frontemberrel, Skinti Csabával beszélgettünk.

- Nem rég a harmadik születésnapját ünnepelte a Cairo együttes. Nagy buli volt?
- Különösebb bulit nem tartottunk. Úgy alakult, hogy ügyes-bajos dolgainkat intézve csupán 1-1 SMS-sel emlékeztünk meg a jeles napról. Nekünk a hétvégék, a fellépések az igazi ünnepek, s hál' Istennek van bőven ünnepnapunk.

- Hogyan értékeled ezt a három évet?
- A hobbi-zenekartól nagyot léptünk a "félprofiság" felé. Igazából már a kezdetekkor sem akartunk többet, mint zenélni és jól érezni magunkat úgy, hogy a lehetőségekhez mérten másoknak is örömet szerezzünk vele. Ez talán sikerült is - tehát elégedettek lehetünk. Lehetett volna több maxink, még több és jobb videoklipünk, de nem biztos, hogy boldogabbak lennénk tőlük. Mivel mi mindent magunk csinálunk a dalok megírásától a fellépésszervezésen át a lemezkiadásig, talán ettől többet nem is érhettünk volna el.

- Mi volt az eddigi legnagyobb sikeretek?
- Talán az, hogy a legtöbb helyen a hallgatók, nézők kérik dalainkat, bizonyítva azt, hogy még mindig létezik a „közönségigény”, s hogy nem csak "megcsinált sztároknak" van keresnivalójuk a mai magyar színpadokon. S talán legfőképpen az, hogy mindenféle hátszél nélkül jutottunk el azokba a rádiós és televíziós műsorokba, ahova mást a kiadója passzíroz be; hogy a magunk erejéből lesz nagylemezünk ennek minden fáradtságával, nehézségével - de végül olyan, amilyet MI szeretnénk, s így a mi esetünkben nem csak üres mondat a „megvalósítottuk önmagunk” kijelentés. Ez az igazi siker.

- Csalódások voltak?
- Szinte nap mint nap. De amíg az esti mérleg pozitív marad semmi gond. Néha megesett, hogy a lehetőségeket keresve olyanok tanácsaira hallgattunk, akikre nem kellett volna, de ezekért a tanulópénzekért nem kár, bölcsebbek leszünk tőlük, megfontoltabbak, edzettebbek.
Általában azokban az emberekben csalódtunk, akik a zenében több forintott látnak mint hangjegyet.

- Népszerűek vagytok a koncertszervezők körében, sok helyre hívnak benneteket. Melyek azok a koncertek, amelyek igazán emlékezetesek?
- Bízunk benne, hogy a közönség szemében még népszerűbbek vagyunk/leszünk. Ők azok, akik kérnek bennünket a rádiókban, kérnek a rendezvények műsoraiba. Hiszen, aki a fellépéseink listájára rápillant honlapunkon láthatja, hogy a több mint 250 fellépés 90%-a nem roadshow, hanem városnap, falunap, ahol az emberek igénye dönti el kit hívnak meg. Van olyan hely, ahol szinte már-már könyörögnünk kell, hogy ne hívjanak - mert bár szívesen játszunk mindig - és újítunk a műsoron, talán 4-5 buli már talán sok 3 éven belül... "Oda megyünk, ahová hívnak" szoktam írni a rajongóknak, amikor felteszik nekünk a kérdést mikor játszunk itt vagy ott. A legemlékezetesebb fellépések közé tartoznak a City Rádió Terasz Turnéi. Egy nagyon jó, szinte baráti csapat alakult ki, amelyhez mi tavaly csatlakoztunk, ahol minden egyes bulin jó érezzük magunkat, s ahol az idén is közreműködünk, jelenleg a 4. állomásra készülünk.

- A Cairo rajongókat egy születésnapi megamixel lepitek meg. Mit kell erről tudni?
- Öt olyan dalból gyúrtuk össze egy diszkós egyveleggé Dj. Scaty és Felföldi Zsolti (Dejavu) barátaink jóvoltából, amelyek a legkedveltebbek voltak az elmúlt 2 évben, s amely szinte egy komplett műsorunknak is betudható, hiszen a diszkókban is 5-7 dalt szoktunk előadni. A meglepetések "özöne" a Megamix-szel nem ér véget: Egy héten belül a boltokba kerül a Fogd a kezem c. kislemezünk, melyen ugyancsak 5 dal, 4 remix, karaoke verzió, dalszöveg és videoklip található majd, szóval egy igazi kis CAIRO-gyűjtemény.

- Zeneileg hogyan lehetne beazonosítani titeket? Vannak-e együttesek, amelyek inspirálnak?
- Szikora Róbert munkássága erős nyomokat hagyott zenei gondolkodásmódomban. Újabban az egykori Army Of Lovers-tag, Alexander Bard irányította Bodies Without Organs (BWO) zenéje áll hozzám legközelebb. Egyébként sok tehetséges fiatal van a baráti körömben, például Ger-Man, DJ Scaty vagy Csányi Szabi, tőlük a dalok hangszerelése és keverése terén tanulok sokat.

- Hamarosan jön az első nagylemezetek. Mikor jelenik meg? Hogy álltok a munkálatokkal?
- Már tavaly nyáron elkezdtük összeállítani a tracklistát és úgy december-január táján körvonalazódott igazából az anyag. Hagytuk egy kicsit megérni, aztán néhány hete döntöttünk a végleges verzió mellett. Már csak apró pontosítások, keverések vannak hátra. Elöljáróban annyit, hogy változatos, újszerű és slágeres, pop-os és dance-es lesz egyben. Ezen az albumon is lesz videoklip melléklet, melyet augusztus első hetében forgatunk Debrecenben. Hogy melyik dalra? Ez még maradjon titok!

- Ha egy év múlva találkozunk, mit szeretnél elmondani? Tehát mi az, amit célként tűztök ki magatok elé a következő egy évre?
- A napokban jelent meg a Fogd a kezem! című maxi CD-nk, ez az őszre tervezett első nagylemezünk előhírnöke. Egy év múlva jó lenne eldicsekedni azzal, hogy az album szépen fogy, és hogy minden hétvégén felléptünk, meghódítottuk a Dunántúlt és Budapestet is. Ennyivel kiegyeznénk. S ha 2007-ben újból találkozunk, akkor majd megfogalmazzuk az újabb terveket.

Bíró Zsolt - Puha József (Új Szó)

[2006.07.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
rika1985 2008.03.20. 12:29 • [1]
Nagyon nehéz lehet egyedül boldogulni,de itt a példa,hogy lehet!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még