2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolatok
Sandi Thom

Az internet legújabb zenei felfedezettje

Az 1981. augusztus 11-én született Sandi Thom korábban több zenekarban is megfordult. 

Az ismertté válás világháló nyújtotta lehetőségei zenészberkekben először a sheffieldi Arctic Monkeys befutása kapcsán kerültek középpontba. Alex Turner zenekara az internetre feltett dalokkal pillanatok alatt óriási rajongótábort verbuvált maga köré. Ez 2005 elején mérföldkőnek számított, korábban nem volt példa arra, hogy ismeretlen együttes kizárólag a világháló segítségével ekkora népszerűségre tegyen szert.

Most újabb mérföldkőhöz értünk: Sandi Thom is teljes egészében az internetnek köszönheti sikerét. A skót dalszerző-énekesnő június 5-én megszerezte a brit kislemezlista első helyét az I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair) című felvételével, június 12-én pedig a Smile… It Confuses People című albuma is az élre került. Listavezető dalát már korábban is kiadták Nagy-Britanniában, tavaly október 3-án, de az áttörés akkor elmaradt, csak az 55. pozíciót szerezte meg vele.

Sandi az év elején vásárolt egy webkamerát, és a világhálón bárki figyelemmel kísérhette lakása pincéjében adott koncertjeit. A február végétől március közepéig, huszonegy napon át tartó virtuális fellépéssorozatának a 21 Nights From Tooting Tour címet adta. Első alkalommal hetvenen nézték a koncertet, a következő napon már hatszázhetvenen, és a nézők száma fokozatosan nőtt. A második hét közepén – miután a brit sajtó is hírt adott az eseményről – már hetvenezres közönség előtt zajlott az újszerű fellépés. Időközben a kiadók is felfigyeltek az énekesnőre. A virtuális turné végén az érdeklődők láthatták szerződéskötését az RCA lemezcéggel. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy az internetnek vannak további lehetőségei a zenészek számára.

Nemcsak a befutás most még különös módja miatt marad örökre emlékezetes Sandi Thom két héttel ezelőtti bravúrja a brit kislemezlistán, hanem azért is, mert ő vetett véget a Gnarls Barkley nevű duó kilenchetes trónolásának.

Puha József (Új Szó)

[2006.06.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még