2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Komolyzene

Nyári szimfonikus koncertek a Bazilikánál

Don Giovannitól a Klezmer-szvitig...

Operagálával kezdődik vasárnap, 2006. július 9-én, 20.30-kor a Bazilika előtt rendezett, Belvárosi Nyári Koncertek sorozata. A Szent István téri nyitóhangversenyen a MÁV Szimfonikus Zenekar muzsikál. Az est karmestere Medveczky Ádám, s az áriák, duettek és az együttesek Bazsinka Zsuzsanna, Gál Erika, Fekete Attila valamint Fokanov Anatolij tolmácsolásában hangzanak fel.

A vasárnap esti hangverseny a Don Giovanni-nyitánnyal kezdődik, s az operagála műsorában Mozart mellett Verdi, Puccini, Donizetti és Leoncavallo művei kaptak helyet.

A sorozat következő estje július 14-e, péntek, amikor a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara muzsikál. Hangversenyükön, amelynek dirigense a zeneszerző-karmester Mladen Tarbuk, Glinka Ruszlán és Ludmillája, valamint Csajkovszkij VI. szimfóniája hangzik fel, s az est programjában Dvorák Gordonkaversenye is szerepel, Fenyő László előadásában. Különleges koncerttel folytatódik a sor, hiszen húsz ország tehetséges, fiatal muzsikusaiból alakult nyár elején a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar, s az együttes a bemutatkozó kecskeméti koncert után másodszor Budapesten lép pódiumra.

A Bazilika előtti, július 16-i, vasárnapi hangversenyükön a két névadó egy-egy szerzeménye, Bartóktól a Magyar képek, Kodálytól pedig a Háry-szvit hangzik el, s a közönség még Mozart A-dúr zongoraversenyét és Liszt Les Préludes-jét is meghallgathatja.

Az est dirigense az együttes vezetője, Vásáry Tamás, szólistája pedig a több hazai és nemzetközi megmérettetésen sikerrel szereplő ifjú zongoraművész, Farkas Gábor. Ezután a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar koncertje következik, július 19-én. A hangversenyt Ligeti András vezényli, szólistája pedig Környei Zsófia hegedűművész. Estjük Mozart Figaro házasságának nyitányával kezdődik, majd Mendelssohn Hegedűversenye csendül fel. A programban még Dvorak IX. „Új világ”szimfóniája valamint Brahms Improvizációk hegedűre és zenekarra című alkotása is szerepel.

A sorozat zárókoncertjén, július 25-én, kedden a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar koncertezik Hollerung Gábor dirigálásával, s az est szólistája Oláh Vilmos hegedűművész. A hangversenyen Mozart Haffner-szimfóniájának, Rimszkij-Korszakov Seherezádéjának valamint Pánczél Tamás Klezmer - szvitjének tapsolhatnak az érdeklődők.

- Réfi Zsuzsanna -

[2006.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még